Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З нагоди Дня міста у Хусті розпочалась художня виставка

З нагоди Дня міста у Хусті розпочалась художня виставка
Сьогодні у рамках святкування 925-річчя Хуста в міській картинній галереї відкрилася виставка живопису "Хуст очима художників". Близько 50 полотен презентували городянам та гостям міста учасники...

Сьогодні у рамках святкування 925-річчя Хуста в міській картинній галереї відкрилася виставка живопису "Хуст очима художників".

ВІДЕО ДНЯ

Близько 50 полотен презентували городянам та гостям міста учасники міжнародних пленерів "Хуст-арт". Окрім місцевих художників - Сергія Галая, Ореста Цюпка, Ласло Гайду, Мар'яна Багнія, свої роботи зі зображенням мальовничих куточків Хуста представили митці з Ужгородщини, Виноградівщини та інших районів Закарпаття.

"На експозиції, приуроченій до Дня міста, представлені роботи й зарубіжних колег по цеху. Зокрема, з фонду міської картинної галереї експоновані полотна художників з Латвії, Словаччини, Боснії і Герцоговини, які брали участь у пленерах "Хуст-арт", - поділився директор Хустської картинної галереї Орест Цюпко.

Реклама

До знакової події в іншій виставковій залі галереї відкрито авторську фотовиставку Василя Деяка "Історія та сучасність". На світлинах митець вдало поєднав минуле і сьогодення Хуста - міські пейзажі, старовинні вулички, древні церкви. На окремих роботах - знакові місця, які упродовж десятків років змінилися до невпізнанності.

"Гордий, що своїми роботами вношу хоча б маленький внесок у літопис нашого рідного Хуста. На цій виставці представлені роботи, зроблені протягом кількох десятків років. Є і унікальні світлини древнього міста, які було знайдено в архівних джерелах, - зазначив автор фотовиставки Василь Деяк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно