Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські рятувальники посіли третє місце на Чемпіонаті ДСНС України з легкоатлетичного кросу

Закарпатські рятувальники посіли третє місце на Чемпіонаті ДСНС України з легкоатлетичного кросу

Закарпатські рятувальники посіли третє місце на Чемпіонаті ДСНС України з легкоатлетичного кросу
7 травня в Ужгороді відбувся Чемпіонат ДСНС України з легкоатлетичного кросу. У змаганнях взяли участь 19 команд, кожна з яких налічувала по 4 спортсмени. 16 колективів представляли різні області...

7 травня в Ужгороді відбувся Чемпіонат ДСНС України з легкоатлетичного кросу. У змаганнях взяли участь 19 команд, кожна з яких налічувала по 4 спортсмени. 16 колективів представляли різні області держави, ще три – навчальні заклади: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Черкаський інститут пожежної безпеки та Національний університет цивільного захисту України (м. Харків).

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні У ДСНС України у Закарпатській області.

Подібні заходи організовуються насамперед заради підвищення рівня фізичної підготовки особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також для пропаганди здорового способу життя серед молоді. «Спорт у системі ДСНС – це одна з форм підготовки рятувальників до виконання їхніх службових обов’язків. Щодня їм доводиться вирішувати завдання різного характеру, де необхідні сила, витривалість і швидкість», – зауважив головний суддя змагань Олександр Тарасов.

Реклама

Змагання грають також велику роль в обміні досвідом між рятувальниками з різних областей України: «Спорт згуртовує колектив Державної служби з надзвичайних ситуацій, дозволяє рятувальникам визначити, на що вони здатні», – констатував т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей.

На території Боздоського парку легкоатлети-рятувальники визначали найспритніших на дистанціях 1, 3 і 5 км. Окремо боротьбу за перше місце вели жінки, які брали участь в забігах на 1 км. Спортсмени запевнили, що не готувалися спеціально до цього чемпіонату, адже працівник ДСНС постійно має бути в хорошій формі. «Робота рятувальника – завжди бути в бойовій готовності. Слабких і фізично нерозвинених у цій структурі просто немає», – зазначив учасник змагань із Чернівецької області Юрій Джелеп.

Реклама

У підсумку чемпіонату серед чоловіків найкращими стали такі спортсмени: на дистанції 1 км – Володимир Жогло (Національний університет цивільного захисту України), на дистанції 3 км – В’ячеслав Олішевський (У ДСНС у Житомирській області), на дистанції 5 км – Ігор Слюсаренко (ГУ ДСНС у Полтавській області). Серед жінок золоту медаль виборола Юлія Олішевська (У ДСНС у Житомирській області).

У загальнокомандному заліку перше місце посів Національний університет цивільного захисту України. Другу сходинку зайняли працівники ГУ ДСНС в Одеській області. І почесне третє місце вибороли рятувальники Управління ДСНС у Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно