Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді проводять унікальні операції постраждалим від війни

В Ужгороді проводять унікальні операції постраждалим від війни

В Ужгороді проводять унікальні операції постраждалим від війни

Через війну в Україні суттєво зросла кількість пацієнтів із травмами, пов’язаними зі складним ураженням кісток. Від цього страждають не тільки військові, а й цивільні.

ВІДЕО ДНЯ

Одна з лікарень Ужгорода увійшла до пілотного проєкту МОЗ, у межах якого українцям, котрі постраждали від війни, допомагають імплантами для остеосинтезу. 

"Ідеться про Ужгородську міську багатопрофільну клінічну лікарню. Заклад обрали з урахуванням наявності кваліфікованих фахівців, необхідного для операцій обладнання", – прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Реклама
Читайте також:
Планові операції будуть перенесені: лікарні області готуються до роботи у кризових умовах

Металоостеосинтез – це сучасний метод лікування складних ушкоджень кісток за допомогою спеціальних імплантів: пластин, гвинтів, стрижнів та систем, які фіксують кісткові уламки і відновлюють єдність кісток. У межах цього благодійного проєкту надають імпланти для внутрішньої фіксації.

Реклама

На Закарпатті із застосуванням цього методу лікарі провели вже 4 операції, усі вони були спрямовані на усунення наслідків травм ніг у військових. Кожен випадок унікальний, тому імпланти для пацієнтів замовляють індивідуально з урахуванням особливостей анатомії та самої травми.

В Ужгороді проводять унікальні операції постраждалим від війни – 01

"Загалом таку процедуру ужгородські медики планують зробити 100 пацієнтам", – зазначив перший заступник голови ОВА.

Реклама

Імпланти для проведення операцій надають безоплатно саме тим пацієнтам, які постраждали внаслідок воєнних дій (поранення цивільних чи військових внаслідок бойових дій, травми від руйнування будівель, спричинені влучанням ворожих ракет, дронів чи снарядів, та схожі травми), а не пацієнтам із побутовою чи спортивною травмою.

Проєкт реалізовують за фінансової підтримки глобальної біофармацевтичної компанії AstraZeneca, за участю міжнародного благодійного фонду YellowblueForceFoundation. Очікується, що імпланти для остеосинтезу зможуть отримати більш ніж півтори тисячі пацієнтів в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно