Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ГО "Закарпатське Вільне Медіа" розповідатиме про переселенців, які опинились на Закарпатті

ГО "Закарпатське Вільне Медіа" розповідатиме про переселенців, які опинились на Закарпатті

ГО "Закарпатське Вільне Медіа" розповідатиме про переселенців, які опинились на Закарпатті

Війна, яку підступно розпочала росія 24 лютого 2022 року, вплинула чи не на кожного українця. Чимала частина громадян України була змушена покинути свої домівки і виїхати у більш безпечні місця.

ВІДЕО ДНЯ

І попри те, що проблема внутрішньопереміщених осіб не є новою для України, з подібними масштабами переселення країна та люди зіштовхнулися вперше.

Значна кількість вимушених переселенців знайшла прихисток у західних регіонах нашої країни, зокрема, на Закарпатті. Найзахідніша область України прийняля чимало ВПО. І частина з них знайшла в собі сили і навіть створила нові робочі місця, тим самим підтримуючи економіку держави.

Реклама

Завдання журналістів через публікації та відеосюжети показати, що навіть у скруті українці зі статусом ВПО не здаються, не опускають руки. А також продемонструвати людям, які опинились у складних життєвих ситуаціях, що про них турбуються і їх підтримують.

Тому громадська організація "Закарпатське Вільне Медіа" у межах програми "Стійкість", яка впроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу реалізовує проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа".

Реклама

На сторінках інтернет-видання "PMG.ua", засновником та видавцем якого є ГО "Закарпатське Вільне Медіа", розповідатимуть та показуватимуть історії про успішний досвід внутрішніх переселенців, які попри труднощі залишились в Україні, змогли віднайти себе в іншому регіоні, релокували свій бізнес чи організували допомогу для таких же людей, як вони самі. Такі історії варті уваги, адже вони надихають, вселяють віру та надію в тих, хто через війну зараз переживає нелегкі часи.

"Ми намагатимемось показати людей, які зітнулися з важкими життєвими обставинами, у зовсім іншому світлі. Донести до читатів те, як ВПО працюють, розвиваються, підтримують економіку і тим самим допомагають державі. Вважаємо, що ця тема під час війни надзвичайно важлива і потребує висвітлення. Ми, українці, як ніколи, маємо бути єдині і згуртуватися", – розповів голова громадської організації "Закарпатське Вільне Медіа" Іван Гарагонич.

Тематика майбутніх публікацій підібрана таким чином, аби максимально розлого й цікаво охопити усі сфери, тим самим викликати інтерес якомога більшої кількості читачів та розширити їх географію.

Реклама

Вже незабаром стартує конкурс для відбору учасників серед журналістів, які є внутрішньопереміщеними особами. Вони на гонорарній основі розповідатимуть як про життя переселенців у Закарпатті. Тому слідкуйте за новинами на "PMG.ua".

ГО "Закарпатське Вільне Медіа" розповідатиме про переселенців, які опинились на Закарпатті – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно