Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В області питання добровільного об’єднання територіальних громад обговорять за круглим столом

В області питання добровільного об’єднання територіальних громад обговорять за круглим столом

В області питання добровільного об’єднання територіальних громад обговорять за круглим столом
У четвер, 7 травня, під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди відбулась всеукраїнська он-лайн нарада щодо роботи...

У четвер, 7 травня, під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди відбулась всеукраїнська он-лайн нарада щодо роботи регіональних офісів реформ.

ВІДЕО ДНЯ

Від Закарпаття участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, перший заступник голови облради Михайло Попович, директор офісу реформ у Закарпатській області Іван Дем’янчук, а також експерти офісу – Світлана Білич та Іван Яцук й інші відповідальні посадовці, - інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Під час наради обговорили заплановані заходи облдержадміністрацій з розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, проблеми функціонування регіональних офісів реформ, а також завдання щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи в регіонах.

Реклама

Михайло Рівіс, котрий є заступником голови робочої групи із впровадження заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад області доповів: «Наразі в краї створений регіональний офіс реформ, призначений його керівник, кандидатури експертів подані на затвердження до центрального офісу. Вже затверджений графік проведення організаційних робіт, створено робочу групу в склад якої входять представники асоціації міст та сіл, депутати обласної ради та народні депутати, а також науковці». Крім того, за його словами, розроблений та переданий у профільні комісії обласної ради проект перспективних планів формування територіальних громад для подання на розгляд сесії облради, яка відбудеться на початку червня.

В’ячеслав Негода, в свою чергу, зазначив, що до міністерства регіонального розвитку надходять звернення з окремих районів Закарпаття з проханням провести круглий стіл з обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад, із залученням активістів та представників місцевого самоврядування, аби вислухати та врахувати всі пропозиції.

Реклама

Михайло Рівіс наголосив на доцільності та важливості проведення такого заходу, адже в цьому питанні необхідно приймати рішення, яке піде на користь розвитку місцевого самоврядування та держави.

Відтак під час онлайн-наради прийнято рішення провести такий круглий стіл на Закарпатті до 22 травня.

В області питання добровільного об’єднання територіальних громад обговорять за круглим столом – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно