Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців

У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців

У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців
Фото: Фейсбук-сторінка Кам’янської ТГ

У селі Арданово Кам’янської територіальної громади тривають ремонтні роботи з облаштування житла для переселенців та переселенок на базі будівлі колишньої початкової школи.

ВІДЕО ДНЯ

Допомога здійснюється у рамках програми "Шелтер" міжнародної гуманітарної організації "Людина в біді Словацька Республіка". За цією програмою організація допомагає з ремонтом та облаштуванням притулків, забезпечуючи їх непродовольчими товарами, такими як меблі, кухонне обладнання, побутова техніка та інші необхідні речі з метою допомогти вимушеним переселенцям та переселенкам знайти довгострокове житло.

У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців – 01
Реклама

Проєкт співфінансувала організація "Людина в біді Словацька Республіка" спільно з громадою. У шелтері проводили внутрішній та зовнішній ремонти: замінювали фасад, дах, відремонтували спортзал. Наразі ремонт майже завершено.

Туди вже починають підвозити меблі, оскільки шелтер повністю мають укомплектувати меблями, непродовольчими товарами, технікою, подушками тощо. За інформацією гуманітарної організації, шелтер розрахований на 28 людей. Кого заселятимуть, поки не вирішили, адже наразі формуються списки, які складає громада в координації з організацією.

Реклама

Відкриття такого об’єкту дасть змогу створити додаткові місця для прихистку переселенців та переселенок і суттєво покращити умови проживання для осіб, які постраждали через війну.

У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців – 02

За майже рік війни організація "Людина в біді Словацька Республіка" допомогла понад 30 шелтерам на Закарпатті, більше десятка з яких вдалося відремонтувати та оновити разом із чеською партнерською організацією "Людина в біді".

Реклама

Зауважимо, що з початку повномасштабної військової агресії росії проти України, Кам’янська територіальна
громада прихистила понад тисячу осіб, що змушені були переселитись з регіонів активних бойових дій.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

У Кам’янській ТГ на Закарпатті відкриють новий шелтер для переселенців – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно