Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рік жахливої війни

Рік жахливої війни
Фото: kyivmaps.com

Минуло 365 днів з того жахливого ранку 24 лютого 2022 року... Всього рік, за який змінилось все, війна внесла корективи у життя кожного.

ВІДЕО ДНЯ

Мільйони українців – в Україні та за кордоном, сотні тисяч захисників та волонтерів, друзі та партнери нашої держави по всіх куточках світу – ми разом у цей непростий час.

Напад росії на Україну став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році, – пише Український інститут національної пам’яті.

Реклама
Читайте також:
"Ми наближаємось до кінця війни", – Буданов озвучив оптимістичний прогноз

У перші дні великого наступу жертвами російських авіаударів стали передусім мирні українські міста та села. Географія ударів охопила всі регіони країни.

Реклама

На окупованих територіях зафіксовані випадки мародерства та масових вбивств, катувань, зґвалтувань, викрадення представників місцевого самоврядування, священників, журналістів, відомих людей та інших. Російські війська руйнують не лише аеродроми, військові частини, нафтобази, але й житлові будинки, пологові, лікарні, дитячі садки, школи тощо...

Та Україна вистояла завдяки Воїнам. Сьогоднішні Герої України нашого часу – незламні патріоти Батьківщини, професійні військові та колишні цивільні жителі. Кожен, хто словом, ділом і духом бореться з російською агресією і відстоює незалежність України.

Із самого початку повномасштабної війни українці отримали безпрецедентну підтримку з боку більшої частини цивілізованого світу. Причому допомога ця була всеосяжна, і, що дуже важливо, вона триває і досі – попри сподівання росіян, "світ не втомився", "Європа не замерзла", "ніхто нічого не забув".

Реклама

За рік, що минув, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак були націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку та позбавити міста життя.

Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. У лютому 2022 року чимало політиків на Заході були переконані, що ми не вистоїмо проти цієї навали. Але за рік великої війни Збройні сили України захистили Київ, вигнали окупантів з півночі України, провели успішні Харківську та Херсонську наступальні операції.

Сьогодні Україна стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Від 2014 року Україна бореться за суверенітет. російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Слава всьому українському воїнству, які захищають незалежність нашої держави. Подяка кожному волонтеру, які підтримують Героїв на передовій та громадян в тилу. Вічна пам’ять тим, хто поклав своє життя за вільну Україну!

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно