Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сутички неповнолітніх: чи шириться Закарпаттям рух масових бійок "Редан"

Сутички неповнолітніх: чи шириться Закарпаттям рух масових бійок "Редан"

Сутички неповнолітніх: чи шириться Закарпаттям рух масових бійок "Редан"

В Україні 26 лютого у різних містах сталися заворушення із учасниками ПВК "Редан". Відео з’явились у Тік Ток. Наразі правоохоронці з’ясовують, чи є у цих бійках російський слід. Що це за група, в яких містах були помічені її прихильники та що каже поліція – читайте далі.

ВІДЕО ДНЯ

ПВК "Редан" – це не військова компанія, а неформали, прихильники аніме. Вони виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Молоді люди вдягаються у футболки із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter.

Очолює цей рух хлопець на ім’я Алі – це гравець у Dota 2 і Counter-Strike. Відомо про нього досить мало. У росії ПВК Редан вже прославилася сутичками з футбольними фанатами у ТЦ і на вулицях у різних містах.

Реклама

Рух уже дістався України, сутички фіксували у декількох областях. Зокрема, подібна історія трапилась і на Закарпатті. Як повідомляють ЗМІ, в Ужгороді та у Мукачеві також були помічені групи підлітків до 10 людей.

Читайте також:
Масова бійка біля КПП "Ужгород–Вишнє-Нємецьке": Фейсбук облетіло відео
Реклама

"Ми були до цього готові й завчасно перебували у цих місцях, правопорушень допущено не було. І такої активності серед підлітків не фіксувалося, загалом було помічено у цих містах (Ужгород, Мукачево. – Ред.) кількох дітей, приблизно 7-10. Їх доставили до відділку, із ними спілкувалися, з батьками. Зараз ми встановлюємо, чи вони взагалі пов’язані з групами ПВК Редан", – каже речниця поліції Закарпатської області Ганна Дан.

Вона додала, що ситуація постійно відстежується, поліція стежить  за створеними "реданами" Телеграм-каналами, залучається кіберполіція. Зараз правоохоронцям вдається контролювати ситуацію та попереджати конфлікти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно