Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті надходження від єдиного соціального внеску ледь не сягнули мільярда гривень

На Закарпатті надходження від єдиного соціального внеску ледь не сягнули мільярда гривень

На Закарпатті надходження від єдиного соціального внеску ледь не сягнули мільярда гривень
Протягом січня-квітня 2015 року фізичні та юридичні особи Закарпатської області сплатили 989 млн 607 тис. грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Ця сума...

Протягом січня-квітня 2015 року фізичні та юридичні особи Закарпатської області сплатили 989 млн 607 тис. грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Ця сума перевищує минулорічні показники, за відповідний період, на 124 млн 216 тис. грн. У минулому році протягом чотирьох місяців платниками ЄСВ було перераховано 865 млн 391 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Варто відмітити, що 13 березня 2015 року набув чинності Закон України №219-VIII від 2 березня 2015 року «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Законом змінено критерії застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ при нарахування заробітної плати (доходів) фізичним особам. Зокрема, платник може застосувати понижуючий коефіцієнт від 0,4 до 0,99, якщо ним виконуються одночасно три умови.

Реклама

Зокрема, база нарахування єдиного внеску в розрахунку на одну застраховану особу в звітному місяці збільшилась на 20 і більше відсотків порівняно з середньомісячною базою нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік в розрахунку на одну застраховану особу.

Друга умова – після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу в звітному місяці складе не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік.

Реклама

Третя – кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховані виплати, не перевищує 200% середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не застосовується до фізичних осіб – підприємців роботодавців.

Інформація, що платник скористався понижуючим коефіцієнтом заповнюється ним самостійно в звітності, яку у встановлені законодавством терміни, він подає до податкової інспекції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно