Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відбувся дводенний тренінг, присвячений допомозі внутрішньо переміщеним особам

На Закарпатті відбувся дводенний тренінг, присвячений допомозі внутрішньо переміщеним особам

На Закарпатті відбувся дводенний тренінг, присвячений допомозі внутрішньо переміщеним особам
Фото: Закарпатська ОВА

Наприкінці лютого на Закарпатті провели дводенний тренінг, присвячений темі внутрішньо переміщених осіб. Під час тренінгу керівникам колективних центрів розміщення ВПО пояснювали, як ефективно організувати свою роботу та як правильно взаємодіяти між собою, аби якнайкраще допомогти переселенцям, які проживають у таких центрах.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом на Закарпатті у 247 колективних центрах наразі мешкає майже 6500 осіб. Серед них і жінки, і діти, і люди похилого віку, і особи з інвалідністю. Кожен із них потребує індивідуального і грамотного підходу. Саме про це йшлося на дводенному тренінгу, який відвідали майже 30 керівників таких центрів для ВПО. Їх також навчали, як впроваджувати механізми ефективного управління на місцях.

Під час тренінгу учасники дізнались про особливості комунікації з партнерами-бенефіціарами. Крім того, розглядали питання щодо покращення доступу внутрішньо переміщених осіб до, зокрема, медичних послуг.

Реклама

Заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський, який також брав участь у тренінгу, розповів, що в області облаштували близько 67 приміщень для таких центрів. До того ж, ще 30 обʼєктів зараз реконструюють і невдовзі там проживатимуть ВПО.

Захід провели за сприяння обласної військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції. Ця організація також надає переселенцям і центрам їх компактного розміщення на Закарпатті медичну, психологічну, гуманітарну і консультативну підтримку.

Реклама

Надалі такі навчання хочуть продовжити і проводити в інших областях України.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Реклама
На Закарпатті відбувся дводенний тренінг, присвячений допомозі внутрішньо переміщеним особам – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно