Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатській ОДА розповіли, скільки осіб будуть мобілізовані під час п’ятої хвилі мобілізації

У Закарпатській ОДА розповіли, скільки осіб будуть мобілізовані під час п’ятої хвилі мобілізації

У Закарпатській ОДА розповіли, скільки осіб будуть мобілізовані під час п’ятої хвилі мобілізації
Сьогодні, 5-го квітня, новопризначений заступник військового комісара Закарпатської області Олег Вінницький, на нараді керівництва області з представниками органів місцевого самоврядування розповів...

Сьогодні, 5-го квітня, новопризначений заступник військового комісара Закарпатської області Олег Вінницький, на нараді керівництва області з представниками органів місцевого самоврядування розповів про завдання, які стоять перед областю в контексті 5-ї хвилі мобілізації.

ВІДЕО ДНЯ

Так, військовий наголосив, що за період проведення 4-ї хвилі в області було призвано 2426 осіб , а це 57% від поставленого завдання. Зі слів Олега Вінницького, Генштаб врахував специфіку Закарпаття: наразі загальний план з мобілізації в області 895 осіб та 7 одиниць техніки.

Нещодавно на Закарпаття були призначені для допомоги військовим комісарам військові, які успішно впоралися із забезпеченням мобілізації в інших областях. Як зауважив заступник військового комісара області, по призначенні ними були виявлені суттєві прорахунки у пануванні заходів п'ятої черги мобілізації на місцевому рівні та у кадровій політиці: "Штатних комісарів є аж два на область із 9, інші − т.в.о".

Реклама

Щодо співпраці із правоохоронними органами, то, як зазначив Олег Вінницький, є певна співпраця, але наявні і проблеми в частині розшуку та притягнення до відповідальності тих, хто ухиляється від мобілізації. "До правоохоронних органів подані матеріали більше ніж на 9000 таких осіб, але жодного не було притягнуто до відповідальності. Яскравий приклад − це дві справи у Виноградівському районі, в яких прокурор складу злочину не побачив. Це все негативно впливає на мобілізацію: люди, отримують повістки і ігнорують їх", − наголосив військовий.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно