Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям

Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям

Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям
Фото: Совине гніздо

В Ужгороді вже понад рік працює Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо". Центр відкрили ще в перші години повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року.

ВІДЕО ДНЯ

З того часу в "Совиному гнізді" допомагають вимушеним переселенцям. У цьому центрі внутрішньо переміщених осіб забезпечують всім необхідним.

Переселенцям видають продукти, дитяче харчування, засоби гігієни, одяг, взуття, предмети домашнього вжитку.

Реклама
Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям – 01

Фото – "Совине гніздо"

Реклама

За час війни "Совине гніздо" в Ужгороді видало ВПО понад 4000 гігієнічних наборів та понад 3500 продуктових наборів. Щотижня в центрі видають близько 200 наборів для діток-переселенців.

Отримати допомогу можуть повнолітні особи, які мають підтверджений статус вимушено переміщених осіб, які зареєстровані в Ужгороді. Як пояснили в "Совиному гнізді", гуманітарна допомога видається за попередньою реєстрацією. Тобто спочатку ВПО має зареєструватися, і вже після цього може розраховувати на необхідну допомогу.

Продуктові та гігієнічні набори видають щотижня. При наявності, переселенцям видають посуд, постільну білизну, рушники та інші предмети побуту. Одяг та взуття щодня є у вільному доступі. Попередня реєстрація на цей вид допомоги не потрібна.

Реклама

Крім того, в "Совиному гнізді" регулярно проводять заняття та майстер-класи для дітей різної вікової категорії – від дошкільнят і до підлітків. Волонтери гуманітарного центру впровадили різні курси для молоді, які проводять викладачі з навчальних закладів Ужгорода, а також викладачі із числа переселенців з інших міст України.

Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям – 02

Фото – "Совине гніздо"

Це і мовні курси, і програмування, і фінансова грамотність для дітей тощо. Все для того, аби діти із числа внутрішньо переміщених осіб хоч трохи забули про жахи війни та мали змогу цікаво і корисно провести час. Та ще й поспілкуватися з однолітками.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Центр гуманітарної допомоги "Совине гніздо": як в Ужгороді допомагають переселенцям – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно