Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві звели модульне містечко для переселенців

У Мукачеві звели модульне містечко для переселенців
Фото: Закарпатська обласна рада
ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті є чимало ініціатив щодо розміщення переселенців на території краю. Зокрема, завдяки співпраці з іноземними партнерами на Закарпатті зводять тимчасове житло для тих, хто покинув територію, де проходять бойові дії.

Так, на території Мукачівського професійного аграрного ліцею імені Михайла Данканича за ініціативи Закарпатської обласної ради звели одинадцять модульних будинків для ВПО.

Реклама

За словами Василя Ковбаска, директора ліцею, у модульному містечку вже оселились перші родини переселенців. Загалом, 11 будинків можуть прийняти більше 40 осіб.

У Мукачеві звели модульне містечко для переселенців – 04
Реклама

Фото – Закарпатська обласна рада

Наразі уже підведені комунікації, системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, зведена огорожа та вимощені доріжки бруківкою. Будинки були зведені за кошти благодійного фонду "Карітас Чеської Республіки".

Тепер у модульних помешканнях тривають внутрішні роботи. Нині у деяких будинках вже проживають переселенці, які знайшли свій тимчасовий прихисток у Мукачеві. Однак незабаром ще кілька родин ВПО поселяться у цьому модульному містечку.

Реклама

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

У Мукачеві звели модульне містечко для переселенців – 05
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно