Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині підсумували рік проведення АТО

На Тячівщині підсумували рік проведення АТО
З початку АТО 183 військовослужбовців Тячівщини мобілізовані та проходять службу в різних військових частинах, а також близько 120 осіб приймали та приймають участь в АТО. Питання соціального захисту...

З початку АТО 183 військовослужбовців Тячівщини мобілізовані та проходять службу в різних військових частинах, а також близько 120 осіб приймали та приймають участь в АТО. Питання соціального захисту військовослужбовців та їх сімей знаходяться на постійному контролі керівництва Тячівської райдержадімінстраії. За період з 2014-2015 року з району постійно надавалась гуманітарна та матеріальна допомога і підтримка військовослужбовцям, їх рідним, жителям окупованої території, - зазначили у прес-службі Тячівської РДА.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, тонни вантажів з продуктами харчування, засобами особистої гігієни, спецодягом, технічними засобами, пічками-буржуйками, дровами та іншими необхідними речами відправлялись з Тячівщини на Схід. Крім того, за благодійні кошти було закуплено десятки автомобілів та іншої техніки для використання в зоні бойових дій.

Державною адміністрацією виділено всім учасникам АТО та їх сім’ям в 2014 році матеріальну допомогу в розмірі 3 тисячі гривень на загальну суму 315 тисяч гривень. Також всім мобілізованим та їх сім’ям було виплачено по 1000 гривень матеріальної допомоги. Загальна сума всіх виплат в 2014 році становила 346 тисяч 500 гривень.

Реклама

З початку 2015 року учасники АТО повторно отримали матеріальну допомогу в розмірі 3 тисячі гривень на загальну суму 277 тисяч гривень. 9 мобілізованим було виплачено по 1000 гривень на загальну суму 9 тисяч гривень, а також 7 демобілізованим виплачено по 2000 тисячі гривень на загальну суму 14 тисяч гривень. Загальна сума виплат з початку 2015 року становить 300 тисяч гривень.

Соціальними інспекторами Тячівського та Дубівського управлінь соціального захисту населення державної адміністрації в листопаді 2014 року та березні 2015 року здійснено обстеження умов проживання сімей учасників АТО. Крім того, соціальні працівники роздали кожній сім’ї військовослужбовців анкету, питання якої стосувались суми отриманої матеріальної допомоги, виділення земельної ділянки, необхідності підтримки від райдержадміністрації; потреби влаштування дітей в ДНЗ та їх безкоштовного харчування; оздоровлення дітей шкільного віку в навчальному закладі «Берізка» у с. Вонігово; відомостей про навчання дітей у вищих навчальних закладах (форма навчання, отримує чи не отримує стипендію) та інше. По кожному військовослужбовцю, який знаходиться в зоні АТО, зібрано детальну інформацію щодо соціально-побутових умов проживання бійців та їх рідних.

Реклама

За час проведення антитерористичної операції на Сході країни з Тячівського району загинуло двоє військових – Олександр Шимон з Углі та Роман Козичко з Тячева, організацію та витрати на поховання яких взяла на себе районна влада. Окрім цього, вирішення питань родичів загиблих героїв перебуває на постійному особистому контролі керівництва райдержадміністрації, місцева влада намагається вирішувати всі проблеми, що хвилюють членів таких сімей. Рідним загиблих з Тячівщини надано матеріальну допомогу, їм допомагають у працевлаштування, забезпеченні дровами, виділенні земельних ділянок, облаштуванні помешкання, заміні котлів. Крім того, батьки загиблого Олександра Шимона безкоштовно оздоровились у санаторії.

За сприяння керівництва райдержадміністрації, управління Держземагенства у Тячівському районі та керівників міської, селищних та сільських рад земельні ділянки уже отримали 24 учасники АТО з Тячівщини. Всі інші заяви військових наразі перебувають в стадії розробки необхідної документації.

В період з 01 лютого по 28 квітня 2015 року в лікувально-профілактичних закладах Тячівського району пройшли обстеження 22 військовослужбовці, у т.ч. 128-ої гірсько-піхотної бригад - 6, які повернулися з АТО.

Реклама

Всі військові оглянуті лікарями загальної практики сімейної медицини. За медичною допомогою звернулось 8 осіб, з яких всі проконсультовані в Тячівській районній поліклініці. Троє військовослужбовців скеровані за місцем служби в госпіталі: Мацко М.В.- Колодно, Штаєр В.І - Буштино, Жида М.В -Тячів). На стаціонарному лікуванні в Тячівській районній лікарні №1 перебувало 4 військовослужбовців: Морозов О.Д., Никоряк В.В., Небола М. М. та Цубера М.В.

На даний час 1 військовослужбовець знаходиться на стаціонарному лікуванні в Тячівській РЛ №1 Гісем М.В. а також батько загиблого бійця в зоні АТО Петро Шимон. Даній категорії пацієнтів була приділена особлива увага з боку медичного персоналу, всі військовослужбовці та їх рідні були забезпечені безкоштовними медикаментами.

З початку проведення АТО в районі активізувався волонтерський рух на підтримку військовослужбовців. Також волонтери Тячівщини допомагають й постраждалим переселенцям з тимчасово окупованої території та районів АТО. 17 листопада розпочав роботу єдиний районний центр волонтерської допомоги «Горгани», з метою надання різносторонньої допомоги воїнам АТО та їх сім’ям.

Крім того, працює благодійний фонд «Срібна Земля», який проводив активну роботу зі збору коштів для придбання амуніції, тепловізорів, приладів нічного бачення, та іншого необхідного обладнання для військових на загальну суму майже 600 тисяч гривень. До благодійної діяльності активно долучились також громадські, релігійні організації та благодійні фонди району, керівники органів місцевого самоврядування, установ та організацій району, підприємці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно