Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Незвичний урок історії

Незвичний урок історії

У гуртку «Юні журналісти» при МЦДЮТ нерідко бувають гості. Наша викладачка Ядвіга Балога – заслужений журналіст України, переконана, що жодна, а тим більше, потрібна інформація, зайвою не буває. Тому завжди з цікавістю чекаємо нових зустрічей.

ВІДЕО ДНЯ

Цього разу до нас завітали викладач ВСП «Гуманітарно-педагогічний коледж МДУ», доктор філософії Віта Федорівна Котубей та студентки 3-го курсу  цього навчального закладу Анастасія Шахайда та Ангеліна Іванчо. Це був справжній урок патріотизму для вихованців різних гуртків, що діють при Мукачівському центрі дитячої та юнацької творчості.

Незвичний урок історії – 01
Реклама

На жаль, з підручників історії неможливо так детально дізнатись про історичні події, що відбувались у нашому краї в 40-их роках ХХ століття. Гості, чудово володіючи матеріалом, свої розповіді доповнювали  кадрами хроніки з історії існування Карпатської України, 84-ту річницю проголошення якої ми відзначали днями, а відтак 149 років з дня народження  її президента Августина Волошина.

Читайте також:
Коли в учнів розпочнуться весняні канікули 2023
Реклама

Особливо вразили присутніх кадри історичного засідання Сойму, записані більше 80 років тому голоси. Коли голос людини, яка жила в ті роки звучить: «Державною мовою Карпатської України є українська, державним прапором – синьо-жовтий, а гімном – «Ще не вмерла…».

Незвичний урок історії – 02

І тоді,  і в наші дні, коли підступний ворог підло напав на наші землі, патріоти України мужньо відстоювали волю, свободу, незалежність рідної держави, право говорити рідною мовою, віддавали свої життя за те, щоб ми могли жити в мирі, бути рівними серед рівних вільних демократичних держав світу.

Реклама

Ми вдячні за такий важливий, незвичний урок історії нашим гостям.

Незвичний урок історії – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно