Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Діти Закарпаття відпочиватимуть в угорських таборах

Діти Закарпаття відпочиватимуть в угорських таборах
“Якнайменше трьом тисячам угорських дітей, що проживають на Закарпатті, уряд Угорщини допоможе розміститися у літніх таборах цієї країни, а також забезпечить їхній осінній і зимовий відпочинок”, –...

“Якнайменше трьом тисячам угорських дітей, що проживають на Закарпатті, уряд Угорщини допоможе розміститися у літніх таборах цієї країни, а також забезпечить їхній осінній і зимовий відпочинок”, – заявив у Кішварді міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог, підписавши відповідний договір з головою Спілки угорських педагогів Закарпаття («KMPSZ») Ілдікою Орос.

ВІДЕО ДНЯ

В місті Саболч-Сатмар-Березької області Золтан Балог розповів, що координатором програми відпочинку дітей буде відповідальний державний секретарпо справах сім’ї та молоді Угощини Каталіна Новак, а за виконання буде відповідати Угорський національний фонд відпочинку.

“Конкурс починається 13-го травня, табори розпочинають роботу 15-го червня. Групи відпочиваючих будуть складатися з двадцяти дітей та трьох супроводжуючих. Під час заїздів, які триватимуть сім днів та шість ночей, будуть відпочивати в таборах закарпатські діти разом з ровесниками з Угорщини”, – розповів в інформаційному повідомленні міністр.

Реклама

Він підкреслив, що необхідність в цьому починанні виникла через кризу, з якою щодня стикаються в Україні. В цій ситуації необхідно, щоб покращилися умови проживання дітей. Тому уряд Угорщини вирішив, щоб якнайбільше дітей з Закарпаття отримали допомогу для відпочинку в таборах.

Голова «KMPSZ» Ілдіко Орос розповіла на прес-конференції, що підписаний в середу договір – частина тієї дієвої допомоги, яку відчувають з боку угорської нації угорці Закарпаття. З підписанням домовленості “нова ниточка пов’язала роз’єднані території”, – повідомила вона.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно