Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Медики "швидкої" врятували дві родини: що трапилось

Медики "швидкої" врятували дві родини: що трапилось

Минулої ночі протягом однієї години медики "екстренки" Закарпаття врятували дві родини з підозрою на отруєння чадним газом.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги ЗОР.

За пів години до півночі на лінію "103" зателефонувала дівчина із села Минай і повідомила, що її маму нудить і вона втрачає свідомість. Коли за кілька хвилин бригада №302 (лікар Вікторія ТОВТ, фельдшер Уляна ГРИГОР’ЄВА, водій Степан КРУПА) прибула на виклик, то медики діяли блискавично – за всіма ознаками у трьох мешканців квартири було ймовірне отруєння чадним газом. Відчинили вікна і розпочали реанімаційні заходи.

Реклама
Читайте також:
Вночі на Закарпатті отруїлась сім‘я

Найважчий стан був у 40-річної жінки, вона кілька разів вже втрачала свідомість. Дві її доньки 18 та 16 років теж скаржились на головний біль та головокружіння… На допомогу викликали ще одну бригаду з Ужгорода – №100 (лікар Христина РІШКО, фельдшер Богдан МЕЛЬНИЧОК, водій Едуард ІВАНОВ).

Реклама

Мешканцям квартири було проведена терапія киснем і всі вони у стабільному стані доставлені до медичних закладів: жінка зі старшою донькою до Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні, а молодша дівчина – до Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні.

А вже через годину – ще один виклик. І знову підозра на отруєння чадним газом. З Ужгорода зателефонував чоловік і розповів, що його дружина поралася на кухні й раптом відчула себе зле: слабкість у ногах, запаморочення… Оператор лінії "103" порадив до приїзду "швидкої" негайно відкрити всі вікна, зробити протяг і максимально забезпечити доступ свіжого повітря до потерпілої.

Бригада № 106 (лікар Марина ГЛИВЧАК, фельдшер Іван КУЦИН, водій Євген РУДЕНКО) примчала за кілька хвилин. У жінки стан середньої важкості, сатурація 86, сповільнений пульс. Але вже через пів години проведення кисневої терапії стан потерпілої покращився і для подальшого нагляду та обстеження її транспортовано до Ужгородської центральної міської клінічної лікарні.

Реклама

За словами мешканців квартир, які постраждали в цих випадках, можливо, ймовірно причиною отруєння став саме чадний газ: через сильний вітер та дощ, в димоході часто створюється зворотня тяга і газ надходить в приміщення, а не на вулицю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно