Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Митники розповіли, що в авто сховав чоловік і намагався з цим перетнути кордон

Митники розповіли, що в авто сховав чоловік і намагався з цим перетнути кордон

Митники розповіли, що в авто сховав чоловік і намагався з цим перетнути кордон

На кордоні з Румунією закарпатські митники дістали з "автопанчохів" майже 700 пачок контрабандних сигарет Їх довелося виймати з покришок чотирьох коліс за допомогою ножа.

ВІДЕО ДНЯ

Це сталося сьогодні на митному посту "Дякове", що на українсько-румунському кордоні, – інформує Закарпатська митниця.

До переміщення прихованих від митного контролю тютюнових виробів вдався 28-річний житель Закарпаття, який для перетину кордону обрав нічний час, очевидно, сподіваючись на неуважність стражів кордону.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті 49-річний чоловік намагався ввезти через кордон незадекларовані брендові речі

Водій свідомо "припаркував" свій транспортний засіб Mercedes-Benz Sprinter у "зелений коридор", демонструючи про чесні наміри перетнути кордон. Під час усного опитування закарпатець впевнено запевняв інспекторів, що нічого прихованого не переміщує.

Реклама

Однак, під час огляду автомобіля увагу митників привернули чотири колеса, які знаходилися у багажному відсіку. З’ясувалося, що в них заздалегідь були приховані тютюнові вироби, акуратно обгорнуті в поліетиленові пакети. Аби їх дістати митникам довелося ножем розрізати гумові покришки усіх 4-х коліс.

Загалом було виявлено майже 700 пачок сигарет з фільтром, без вітчизняного акцизу, різних торгових марок: "Compliment Blue", "Compliment Original" та "Parliament Aqua Blue".

Коли закарпатець побачив, що встряв у халепу, то почав перекладати вину на одного знайомого, який нібито попросив його перевезти ці колеса в Чехію. Як "доказ" показав, що гумові покришки – не з комплектації даної іномарки. Таким чином, порушник сподівався, що уникне адмінвідповідальності.

Реклама

Але зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Тож, відносно громадянина України задокументовано протокол. Санкції даного порушення передбачають накладання штрафу у розмірі 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією. За вказаним фактом порушення це складатиме понад сто тис грн. Наразі виявлені майже 700 пачок сигарет та колеса вилучено. Справу скерують до суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно