Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ

Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ

Харків’янка Ірина Мякоткіна, засновниця бренду IrunToys, перетворила дитячу забавку в справу свого життя. Її ляльки, зайчики, котики, янголята розміром з долоню із задоволенням купують дорослі у всьому світі. Вимушений переїзд до Ужгорода лялькарка використала з максимальною користю не тільки для себе, а й для країни – гроші, отримані від продажу іграшок, витрачає на потреби ЗСУ. 

ВІДЕО ДНЯ

З раннього дитинства Ірина любила усе, що пов’язане з рукоділлям. Бабуся навчила її вишивати, плести на спицях, в’язати гачком. А ось до швейної машинки не підпускала, бо маленькі ніжки не досягали педалі, а велике колесо могло нанести травму. У п’ять років Ірина почала шити одяг для своїх ляльок, навіть плела їм шарфи. В одинадцять уже вихвалялася подругам новою моделлю власноруч зв’язаного светра. А в чотирнадцять – приймала замовлення від знайомих та друзів на пошиття одягу, і продовжувала опановувати нові техніки рукоділля.

Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ – 01
Реклама

Разом із подругами та однодумцями брала участь у творчих вечорах, під час яких майстрині ділилися досвідом. На одну з таких зустрічей хтось приніс зшитого зайчика. Ірина зрозуміла, що хоче спробувати створити власну серію м’яких іграшок. Конячки, курочки, котики, собачки виходили надзвичайно милими. Наступною була серія ляльок з різними зачісками, одягом. Незабаром лялькарку запросили на відомий харківський ярмарок майстрів хенд-мейду. І за кілька годин вона продала усі свої вироби. За ці кошти вона реалізувала свою дитячу мрію і придбала власну швейну машинку.  

"Згодом мене запросили на великий різдвяний ярмарок в місті Нюрнберг (Німеччина). Саме тоді в мене народилася мрія створити власну торгову марку. Бренд свій я назвала IrunToys: зареєструвала його, одночасно почала розвивати свої сторінки в соціальних мережах, вести сайт, розкривала для себе можливості міжнародних торгових онлайн-платформ", – згадує Ірина цей етап свого саморозвитку. 

Реклама

Після 24 лютого 2022 року майстриня не спішила покидати рідний Харків. Навпаки, з головою поринула в роботу, поки було можливо відправляла своїм клієнтам іграшки, вкладаючи в кожну з них частинку душі, і вірячи, що її вироби стануть оберегами для нових власників. 

Жінка не захотіла покидати територію України, тому новим місцем прихистку обрала Ужгород.

Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ – 02
Реклама
Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ – 03

"Виїжджаючи на Закарпаття, я вже мала ідеї для декількох творчих проєктів. Минулого літа реалізувала серію дерев’яних різдвяних іграшок. Запустила адвент-календарі з паперу. Видала книгу з покроковими фотоінструкціями, як самостійно зробити рюкзак з наданих заготовок", – з гордістю жінка демонструє народжені на новому місці роботи. 

Окрім створення хендмейд іграшок, будучи на Закарпатті, Ірина запустила у своїх соцмережах флешмоб "Від серця до серця".

Ідея такої ініціативи виникла, коли подруга майстрині, лікарка-стоматолог з Харкова, в розпачі зателефонувала і розповіла, що через цілодобові обстріли міста в неї почалася депресія. Якраз у цей день в Ірини був прийом у стоматолога. Зайшовши в кабінет, жінка запропонувала медику сфотографуватися з її іграшками-зайченятами, і передати слова підтримки харківській колезі. Той погодився. Це фото з історією лялькарка опублікувала на своїй сторінці в Інстаграм. За короткий час її допис набрав кілька тисяч уподобань і коментарів з проханням продовження. Через Ірину слова підтримки передавали працівники поштових відділень, військові, мами з маленькими дітьми. З’явилася потреба в особливих патріотичних зайчиках: в шапках як у лідеру гурту "Калуш", із знаменитим собакою Патроном, з трактором, який тягне танк.

Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ – 04
Харківська лялькарка придбала три дрони для ЗСУ – 05

Ці історії дозволили Ірині зібрати гроші, на які вона разом із підписниками придбала 3 дрони для 54-ої бригади ЗСУ, одяг та ліки для військового шпиталю. 

Реклама

"Війна триває, отже, і мій флешмоб теж. Долучитися до нього можна просто придбавши будь-яку іграшку", – пояснює майстриня. 

Ірина впевнена, що для захисників, які знаходяться на передовій, важлива наша підтримка. На її думку, українські військові повинні знати, що ми не забули про війну, а памʼятаємо та пришвидшуємо перемогу завдяки праці на своєму фронті.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно