Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З’являються висип та ангіна: в Ужгороді серед дітей шириться інфекційне захворювання

З’являються висип та ангіна: в Ужгороді серед дітей шириться інфекційне захворювання

З’являються висип та ангіна: в Ужгороді серед дітей шириться інфекційне захворювання

Ситуацію із захворюваністю на скарлатину в Ужгороді розглянули напередодні у міській раді на засіданні протиепідемічної комісії. Скарлатина – інфекційне захворювання, яке проявляється висипом та ангіною і може призвести до таких ускладнень, як запалення лімфатичних вузлів, отит, синусит, артрит, міокардит тощо.

ВІДЕО ДНЯ

На скарлатину найчастіше хворіють діти віком 1-9 років. Після одужання в них формується пожиттєвий імунітет. Щеплення від скарлатини немає.

Зазначалося, що із початку 2023 року відмічається ріст захворюваності на цю хворобу – за січень-березень захворіло понад 60 дітей, із яких 32 школярі, 31 дошкільнята.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті серед школярів виявляють гостре інфекційне захворювання

Начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола відмітив стрімке зростання захворюваності на скарлатину у березні цього року.

Реклама

У кожному випадку виявлення захворювання скарлатиною фахівці відділення організації епідеміологічних досліджень Ужгородської філії ДУ «Закарпатський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформують керівників та медичних працівників закладів освіти, надають рекомендації щодо введення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Щоб пояснити батькам шляхи поширення хвороби, ранні симптоми, можливі ускладнення при неправильному лікуванні, у закладах освіти та медицини поширили відповідну пам’ятку.

За рішенням протиепідемічної комісії медичні працівники закладів освіти та сімейні лікарі мають посилити роз’яснювальну роботу серед батьків, щоб ті своєчасно зверталися до лікарів, дотримувалися усіх рекомендацій, щоб попередити виникнення серйозних ускладнень.

Реклама

Керівники закладів освіти повинні забезпечити дотримання комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів у закладах (щоденний огляд медичними працівниками стану здоров’я дітей у класах з фіксацією даних у відповідних журналах), щоденний ранковий огляд дітей під час прийому дітей у групи закладів дошкільної освіти, забезпечення належного дезінфекційного режиму.

За рекомендацією ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» для надійного оперативного розірвання ланцюгів передачі збудника у дитячих колективах керівникам закладів освіти рекомендують розглядати можливість введення у «карантинних» класах ізоляції (онлайн-форми навчання) терміном на від 7 до 21 дня. Такий метод розмежування суттєво знизить поширення захворювань у закладах освіти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно