Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У мальовничому закарпатському місті облаштовують прихисток для переселенців

У мальовничому закарпатському місті облаштовують прихисток для переселенців

У мальовничому закарпатському місті облаштовують прихисток для переселенців

Через кілька тижнів на Закарпатті запрацює новий прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Він знаходиться в мальовничому гірському місті Рахів.

ВІДЕО ДНЯ

Щороку сюди приїздили тисячі туристів із різних куточків України, аби насолодитись красою гірської природи. Та під час війни Рахів із відкритими обіймами прийняв українців, які приїхали сюди не відпочивати, а тікали від жахів війни.

Тепер у приміщенні одного з корпусів школи буде прихисток для ВПО. Наразі повним ходом тривають ремонтні роботи.

Реклама

Допомагають в облаштуванні приміщення міжнародні благодійники. Міськрада звернулась по допомогу до організації "Людина в біді" і зараз спільними зусиллями проводять капітальний ремонт у корпусі школи.

Планується, що тут зможуть поселити близько 50 внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у двох дитсадках Рахова – №1 та №3.

Реклама

Розпочали ремонтні роботи ще місяць тому. Вже встигли замінити вікна, двері, зараз роблять електропроводку, водопровід, каналізацію.

Тут хочуть зробити все для того, аби переселенці могли комфортно проживати і мати все необхідне. Облаштують спальні кімнати, душові, загальні кухні на кожному з поверхів.

Виконати ремонтні роботи хочуть до червня цього року. Якщо вдасться вкластись у терміни, то вже влітку переселенці з різних міст України зможуть обживатись на новому місці.

Реклама

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

У мальовничому закарпатському місті облаштовують прихисток для переселенців – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно