Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 4500 ужгородців можуть втратити власний двір через забудовника

4500 ужгородців можуть втратити власний двір через забудовника

4500 ужгородців можуть втратити власний двір через забудовника
Прокуратура міста Ужгорода здійснила вступ у справу на захист інтересів держави та громади міста Ужгорода. Йдеться про захист інтересів мешканців будинків №№35,37,39 по вул.8 Березня, №30, №32, №34,...

Прокуратура міста Ужгорода здійснила вступ у справу на захист інтересів держави та громади міста Ужгорода. Йдеться про захист інтересів мешканців будинків №№35,37,39 по вул.8 Березня, №30, №32, №34, по вул.Можайського №3, №5, №7, №9, №9а та по вул. Свободи.

ВІДЕО ДНЯ

Як пояснив прокурор міста Ужгород Іван Зарева, прокуратурою міста вивчено матеріали справи за позовом приватного підприємства «Закарпатінвестбуд» до Ужгородської міської ради та Департаменту міського господарства. Встановлено порушення інтересів держави та громадян у сфері регулювання земельних відносин.

Адже позивач-забудовник подав позов до суду, у якому вимагає скасувати рішення сесії міськради про відмову в продовженні оренди землі, визнати договір оренди землі поновленим ще на 5 років до 2018 року і зобов’язати Департамент міського господарства підписати новий договір оренди з терміном до 2018 року. Проте, згідно чинного законодавства прийняття рішення про передачу чи відмову у передачі в оренду земельних ділянок комунальної власності міста є виключною компетенцією Ужгородської міської ради.

Реклама

Згідно Закону України «Про прокуратуру», підставою представництва прокурором у суді є наявність порушень або загрози порушень інтересів держави, адже розпорядження земельними ділянками комунальної власності є виключною компетенцією органу місцевого самоврядування і порушення цього порядку є посяганням на державні інтереси у сфері регулювання земельних відносин.

Дотримання вимог земельного законодавства була і залишається приорітетом у діяльності органів прокуратури, а тому було прийнято рішення про вступ у справу в інтересах держави в особі відповідача - Ужгородської міської ради, - підсумував прокурор міста Ужгород Іван Зарева.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно