Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів"

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів"

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів"
ВІДЕО ДНЯ

50 історій про 50 переселенців, які переїхали на Закарпаття внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, побачили жителі та гості обласного центру минулого тижня.

На стендах виставки розміщені фотографії переселенців, які знайшли на Закарпатті свій прихисток, а також історії про життя, яке розділила російська військова агресія.

Реклама

Відвідувачі фотовиставки побачили роботи відомих у краї фотографів: Наталії Боднар, Сергія Денисенко, Сергія Гудаки, Володимира Хили, Ані Семенюк, Влади Мазур, Євгена Смірнова, а також переселенця з Маріуполя Сергія Ваганова.

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів" – 08
Реклама

Ірина Бреза, голова Ужгородського прес-клубу, який організував фотовиставку, розповіла, що захід відбувся на підтримки Посольства США в Україні. "Метою цієї виставки є розвіювання стереотипів про переселенців, а також показ того, як це бути людиною, яка кардинально змінює своє життя через війну", – зазначила Ірина Бреза.

Фотограф Наталія Боднар розповіла, що героями фотоісторій є переважно переселенці, які були активними у себе на місцях, і продовжили свою активність у новому місці, куди прибули внаслідок війни. "Хтось знайшов себе у волонтерства, з ось продовжив працювати за своїм фахом", – додала Наталія Боднар.

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів" – 09
Реклама

За її словами, переселенці залюбки фотографувались і залюбки розповідали свої історії. Серед них були і ті, хто вже двічі тікали від війни.

"Моя героїня Мері разом з чоловіком та дітьми втікали з Луганщини в Київ, а потім зі столиці в Ужгород. І я розумію, що це їх крайня точка і поки вони не планують повертатися. Є також люди, які хочуть повертатись. І ті, які вже в Ужгороді народили дітей або одружилися. Тобто, вже створюють тут нове життя. І взагалі, люди, які покинули все, переїхали у нове місце і щось роблять тут в почали життя спочатку – це герої. Люди, які не зламались під тиском зовнішніх факторів, внутрішньої нестабільності. Це люди, які не чекають чогось, а готові створювати і давати. Це дуже важливо", – мовила авторка фотоісторій.

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів" – 10

Варто зауважити, що фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів" буде представлена і в інших містах Закарпаття.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

На Театральній площі в Ужгороді відбулась фотовиставка "Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів" – 11
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно