Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

У Мукачеві створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

У Мукачеві створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

Мукачево за час війни стало прихистком для багатьох українців, які були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення росії. У перші тижні війни сюди щодня приїжджали сотні людей. Дехто їхав далі, а дехто і досі в Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до відомостей, сформованих з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб ДП ЮЦ Мінсоцполітики, на території Мукачівської міської територіальної громади станом на 13.04.2023 р. проживає 17 243 переселенці.

Тому в місті вирішили заснувати Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Ця рада створена рішенням 34 сесії 8-го скликання Мукачівської міської ради. Координаційну раду створили відповідно до звернення Благодійної організації «Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат»» від 17.02.2023.

Реклама

Головне завдання ради – забезпечити та захистити права внутрішньо переміщених осіб, а також сприяти їхній інтеграції до Мукачівської міської територіальної громади.

Координаційна рада ВПО є консультативно-дорадчим органом при Мукачівській міськраді. До її складу може входити не більше 30 осіб. Серед них обов’язково мають бути:

Реклама
  • голова Координаційної ради ВПО;
  • заступники голови;
  • секретар Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб;
  • члени ради.

До складу Координаційної ради ВПО також можуть входити депутати міськради (за згодою, по 1-му представнику від фракцій), посадові особи виконавчих органів Мукачівської міськради, до повноважень яких відноситься питання реалізації державної політики щодо створення гідних умов інтеграції ВПО у територіальну громаду, представники громадських об’єднань, діяльність яких направлена на забезпечення та захист прав ВПО. Виконавчий комітет Мукачівської міської ради затверджує персональний склад ради.

Як розповіли «PMG.ua» в міськраді, найчастіше внутрішньо переміщені особи звертаються з питань виплати державної допомоги на проживання, внесення змін в довідку про взяття на облік, як внутрішньо переміщеної особи.

Реклама

Тому основними завданнями Координаційної ради ВПО є:

  1. Сприяння здійсненню повповажень Мукачівської міської ради та виконавчими органами Мукачівської міської ради з питань забезпечення та захисту прав ВПО на території громади.
  2. Сприяння співпраці Мукачівської міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб з представниками громадських організацій та їх об’єднань, міжнародних та наукових організацій та установ, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства з питань забезпечення та захисту прав ВПО з метою інтеграції в Мукачівську громаду.
  3. Вивчення питання та підготовка пропозицій щодо можливості підтримки ВПО шляхом розроблення нових або внесення змін до існуючих цільових програм.
  4. Залучення ВПО до виявлення та вирішення проблемних питань у сфері забезпечення та захисту прав ВПО шляхом:
  • участі у виявленні проблемних питань, що виникають у сфері забезпечення та захисту прав ВПО на території Мукачівської ТГ;
  • розробки пропозицій та рекомендацій, підготовки висновків та аналітичних матеріалів щодо вдосконалення існуючих та/або ініціювання прийняття нових актів Мукачівської міськради, виконавчих органів Мукачівської міської ради з метою вирішення виявлених проблем та підвищення ефективності діяльності органу місцевого самоврядування у сфері забезпечення та захисту прав ВПО.

Робота Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у Мукачівській ТГ розпочнеться після прийняття відповідного рішення Виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Тоді переселенці, які знаходяться на території громади, зможуть ще більш якісно отримувати необхідну допомогу та підтримку.

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

У Мукачеві створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно