Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Центр "ЯМаріуполь" в Ужгороді: місце, яке об’єднує маріупольців на Закарпатті

Центр "ЯМаріуполь" в Ужгороді: місце, яке об’єднує маріупольців на Закарпатті

Центр "ЯМаріуполь" в Ужгороді: місце, яке об’єднує маріупольців на Закарпатті

Через військове вторгнення росії в Україну чимало маріупольців покинули рідне місто. І саме з метою підтримки жителів Маріуполя по всій Україні запущена мережа центрів "ЯМаріуполь". 20 жовтня такий центр для підтримки маріупольців з’явився в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла керівниця центру Галина Миролюбова, наразі в центрі зареєстровані 1015 мешканців Маріуполя, які проживають на території Закарпатської області. Переселенці з цього міста проживають не лише в обласному центрі, але й у інших містах та селах Закарпаття.

Центр займається різними видами підтримки. Так, завдяки благодійникам та Маріупольській міській раді чимало переселенців отримали продуктові набори та іншу гуманітарну допомогу.

Реклама

Крім того, надається і юридична підтримка, адже в центрі працює кваліфікований юрист. Також маріупольці можуть отримати і медичну, і психологічну допомогу – тут працюють відповідно сімейний лікар та психолог.

Зауважимо, що також надається допомога родинам, чиї рідні зараз перебувають у полоні, а також військовим, які повернулись з полону, та тяжкопораненим воїнам.

Реклама

Крім того, центр "ЯМаріуполь’" працює і як освітній хаб. Адже тут для переселенців проводять різні майстер-класи, тренінги та заняття. Так, діти тут займаються вокальним та образотворчим мистецтвом. За словами Галини Миролюбової, вихованці центру, діти з Маріуполя посіли третє місце на одному з вокальних конкурсів.

Для дорослих у центрі плануються заняття з оформлення різних грантових проєктів, які дають можливість отримати гроші на створення важливих проєктів. Також надається допомога і по працевлаштуванню.

Загалом такі центри дають можливість маріупольцям не лише просто отримувати гуманітарну допомогу, але й адаптовуватись до життя в нових умовах, в іншому місті чи селі, а також заводити нові зв’язки і комунікувати з іншими маріупольцям, які проживають в Ужгороді чи за межами обласного центру, створюючи атмосферу рідного Маріуполя.

Реклама

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Центр "ЯМаріуполь" в Ужгороді: місце, яке об’єднує маріупольців на Закарпатті – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно