Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Реконструкція МПП "Ужгород": що зміниться після оновлення пункту пропуску

Реконструкція МПП "Ужгород": що зміниться після оновлення пункту пропуску

Реконструкція МПП "Ужгород": що зміниться після оновлення пункту пропуску
Про реконструкцію МПП "Ужгород" розповів на прес-конференції начальник Закарпатської митниці ДФС Вадим Симчера. Так, ІІ етап реконструкції передбачає реконструкцію пасажирського напрямку. Кошти на...

Про реконструкцію МПП "Ужгород" розповів на прес-конференції начальник Закарпатської митниці ДФС Вадим Симчера.

ВІДЕО ДНЯ

Так, ІІ етап реконструкції передбачає реконструкцію пасажирського напрямку. Кошти на неї виділяються в рамках Програм Інструменту європейського сусідства і партнерства, які передбачили 7,5 мільйонів євро на обидві частини пункту пропуску: і словацьку, і українську. Проектом передбачена реконструкція МПП в Малих Селменцях, модернізація обладнання на всіх кордонних пунктах пропуску між Україною і Словаччиною.

З виділеної суми 3,6 мільйонів євро припадає для Закарпатської митниці ДФС. Згідно з правилами виділення європейських коштів, 90% суми складає грант ЄС, 10% українська сторона забезпечує в рамках співфінансування. За ці кошти оновлять будівлю КПП, обладнають другий поверх, додаткові приміщення і навіси. Передбачено оновлення існуючого і придбання нового обладнання.

Реклама

В результаті виконання проекту, за словами В. Симчери, очікують суттєвого збільшення пропускної спроможності пункту пропуску для вантажних і леuкових автомобілів: пункт буде обслуговувати 80-100 автобусів або 10 тисяч громадян на добу.

В результаті проведеної модернізації покращиться обмін інформацією зі словацькими партнерами, що пришвидшить процедури оформлення подорожуючих громадян і вантажів.

Реклама

Начальник Закарпатської митниці повідомив, що на сьогодні вже отримано перший транш у 2,4 мільйони євро. Сьогодні розміщено у ЗМІ два оголошення про закупівлю робіт з реконструкції і проведення технічного нагляду за цими роботами. Стартували відповідні тендерні процедури, кінцевий термін подання пропозицій – 4 червня.

Термін виконання робіт – до кінця року, запустити оновлений МПП планують до червня 2016 року, якщо все буде гаразд і об' єкт погодить європейська сторона. Пункт пропуску під час реконструкції закриватися не буде, але будуть автомобільні потоки перенаправлятимуть через вантажний термінал або пустять по одній смузі руху.

На виїзд передбачено на МПП 4 смуги, на в’їзд - 3 смуги.

Реклама

Ну і в результаті цих всіх змін перенесуть місце розташування магазину Д’юті фрі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно