Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонники спростували інформацію про незаконне полювання на ведмедя

Прикордонники спростували інформацію про незаконне полювання на ведмедя

Прикордонники спростували інформацію про незаконне полювання на ведмедя
Фото: Ужанський національний природний парк

Сьогодні вранці у соціальних мережах з’явилася інформація про незаконне полювання у прикордонні на території Ужанського національного парку, яке, начебто, призвело до загибелі дикої тварини (ведмедиці) та можливу причетність до цього співробітників Державної прикордонної служби України. Вона була поширена на сторінці "Ужанський національний природний парк".

ВІДЕО ДНЯ

Зважаючи на широкий розголос, якого набула дана публікація, керівництвом Чопського прикордонного загону вжито негайних заходів з перевірки викладеної у соцмережах інформації, її достовірності, а також усіх обставин події, – інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Читайте також:
На Закарпатті запровадили заборону на полювання
Реклама

"Відмітимо, що викладена інформація не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні, яке опублікувала пресслужба прикордонників.

"Як наразі встановлено, на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом.

Реклама

Про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Окремо зауважимо, що відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу "Стужиця" раніше знайшли ведмежа, про яке йшлося в дописі представника Ужанського національного парку", – зазначають прикордонники.

Для повної об’єктивності і встановлення всіх обставин керівництвом Чопського прикордонного загону проводиться службове розслідування. На місце події викликали також співробітників Нацполіції та Кам’яницького лісництва.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно