Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві

Нещодавно у Мукачеві провели цікавий захід – Баркемп для молоді на тему «Діалоги з новими мешканцями». Участь у ньому взяли як місцеві жителі, так і молодь із числа внутрішньо переміщених осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Такий захід – новинка для Мукачева. Тому ми поспілкувались з одним із організаторів. Роман Бігунець розповів, що ж це був за захід і яка його головна мета.

– Як виникла ідея організувати такий захід для місцевої молоді та молоді з числа ВПО? Яка головна мета?

Реклама

– Ідея організації та проведення заходу виникла спільно з представниками Міжнародного республіканського інституту (IRI) на тлі програми USAID «Мріємо та діємо», метою якої є проведення «Діалогів з новими мешканцями». Передувала цьому наша участь в 4-денному «тренінгу для тренерів» у Львові, метою якого була підготовка нас як фасилітаторів у своїй громаді, для подальшої реалізації  на практиці своїх здібностей та організації шести подій у Мукачівській, Свалявській та Дніпровській ТГ.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 01
Реклама
Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 02

За мету було поставлено налагодити зв’язки між місцевою молоддю та молоддю з числа ВПО. Оскільки Мукачівська громада наразі представлена молодими людьми з різних куточків нашої держави, людьми, котрі мали змогу набувати досвід та знання під призмою та особливостями своїх регіонів, то в нас виникла задумка створити певне середовище, де така активна, прогресивна молодь зможе обмінюватися своїми ідеями та спільно будувати сильне громадянське суспільство.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 03
Реклама
Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 04

– Чи це вперше в місті проводили подібні заходи? Чи плануєте й надалі організовувати такі зустрічі?

– У Мукачівській ТГ подія такого спрямування була проведена вперше, проте ми ставимо за мету й надалі вживати заходів для того, щоб молодь підтримувала вже набуті між собою зв’язки. Наступне проведення івенту схожої тематики планується на початку червня.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 05
Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 06

– Де проводили захід? В якому форматі він відбувався?

– Захід було проведено в молодіжному хабі «Aware Zone», який розташований за адресою: м. Мукачево, вул. Садова, 26. Це місце вже майже рік функціонує для реалізації молодими людьми своїх цілей.

Реклама
Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 07

Захід відбувся у популярному форматі «BarCamp» – це неформальні, демократичні, відкриті й інтерактивні зустрічі людей, метою яких є інтеграція середовища, обмін досвідом та ідеями, а також добрий відпочинок.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 08

– Які теми обговорювали? Як їх обирали?

– Основними темами які виносилися для обговорення були: «Взаємодія молоді ВПО та місцевої молоді. Точки дотику», «Як посилити участь молоді у громадському житті Мукачева», «Можливості працевлаштування молоді. Самозайнятість, громадська робота» та інші. Теми обирали організатори, враховуючи різні потреби та інтереси молоді, а також під час заходу учасникам надавалась змога корегувати теми для обговорення.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 09
Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 10
Реклама

– Хто долучився до баркемпу? З яких областей було найбільше переселенців?

Відвідати наш «BarCamp» мали можливість всі охочі молоді люди віком від 18 до 35 років. Учасники попередньо проходили реєстрацію, в якій були поставлені питання, важливі для успішного подальшого діалогу. Учасники були представленні як місцевими жителями, так і внутрішньо переміщеними особами. Більшість ВПО були мешканці Київщини.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 11

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Баркемп для молоді вперше провели у Мукачеві – 12
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно