Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Я ту кулю досі в кишені ношу", – героїчний воїн 128 бригади отримав поранення, але продовжував воювати

"Я ту кулю досі в кишені ношу", – героїчний воїн 128 бригади отримав поранення, але продовжував воювати

"Я ту кулю досі в кишені ношу", – героїчний воїн 128 бригади отримав поранення, але продовжував воювати

Пресслужба 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади продовжує розповідати про воїнів, які нині захищають Україну на війні.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі розповідь про старшого солдата Олександра з позивним "Танцор".

"На Донеччині ми бачили росіян впритул – за 20 і навіть 10 метрів. Це були ближні, дуже жорсткі бої", – каже мужній воїн.

Реклама

– Одразу після повномасштабного вторгнення росіян через наше село на Дніпропетровщині почався великий потік біженці із Донеччини. І я вирішив піти у військкомат. Мене хотіли записати в тероборону, бо не проходив строкову службу. Але я наполіг, що хочу в бойову бригаду. Так дістав "майора" у військкоматі, що той зрештою погодився.

Читайте також:
Як героїчна 128-ма Закарпатська бригада боронить незалежність України
Реклама

Після навчального центру наш підрозділ перекинули на Херсонщину, а далі на Донеччину. В Херсонській області ворог найближче стояв від нас у сусідній посадці, це метрів 500. Там були перестрілки без прямих зіткнень. А на Донеччині ми бачили росіян впритул – за 20 і навіть 10 метрів. Це були ближні, дуже жорсткі бої. Проти нас кидали "вагнерів" і регулярні війська. "Вагнери", колишні зеки, йшли як м’ясо, без броніків, намагалися штурмувати нас із автоматами. Регулярні російські військові були краще оснащені й воювали професійніше.

Ми займали позицію в приватному будинку і ворожа група з восьми чоловік змогла пробратися в гараж за 30 метрів. Нас почали звідти "фігачити" з гранатометів і автоматів. Ми дали частині своїх бійців відійти, а далі штурмували гараж. Ніхто з тих восьми звідти не вийшов. Серед трофеїв залишилися РПГ (ручний протитанковий гранатомет), автомати, цілий цинк бронебійних патронів і два ящики з гранатами. Я взяв РПГ собі й за наступні дві доби зробив із нього 53 постріли. Стріляв і вдень, і вночі. Як тільки чув тріск шиферу під ногами росіян, вискакував із укриття, робив кілька пострілів і ховався. Вони хотіли взяти нас у кільце, але не змогли. У мене не було навушників, тому від пострілів праве вухо ще довго нічого не чуло.

Під час тих боїв я отримав два поранення. Зробив постріл із РПГ й нахилився, щоб покласти його на землю, і тут напарник вигукнув: "На тебе пі*ор дивиться!" В цю секунду в голову влетіла куля. Росіянин стояв метрів за 20, невідомо, як зумів так близько підібратися, але стріляв через огорожу, тому куля зрикошетила, пробила каску й застрягла під шкірою в голові. Це було неважке поранення. Я ту кулю досі в кишені ношу.

Реклама

Друге поранення було в ногу і теж рикошетом. Під час перестрілки я відчув, як щось врізалося в колінну чашечку. Думав, гострий уламок від каменя, ще добу ходив так, хоч і боляче було. І тільки в лікарні побачив, що це куля від автомата…

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно