Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новина про прикрий інцидент, який стався в Ужгороді, облетіла всю Україну

Новина про прикрий інцидент, який стався в Ужгороді, облетіла всю Україну

Новина про прикрий інцидент, який стався в Ужгороді, облетіла всю Україну

В Ужгороді дитині не дозволили перебувати в дитячому розважальному центрі на інвалідному візку. Дівчинці з ДЦП, яку запросили на день народження, відмовили, посилаючись на правила закладу.

ВІДЕО ДНЯ

Про це у Facebook розповіла керівниця громадської організації "Неємія", опікунка 8-річної дівчинки Тетяна Мачабелі. Інцидент стався 3 травня в дитячому розважальному центрі. За словами жінки, адміністраторам закладу повідомили про стан дитини та зазначили, що вона не буде заїжджати на ігрові майданчики, а колеса візочка – чисті.

"Моя дитина дуже добре забезпечена, у неє все необхідне, крім середовища в громаді, яке готове приймати її такою, як вона є, і її колісний візочок. Вперше у своєму житті вона потрапила на загальний дитячий день народження, вона була такою захопленою і щасливою, лише одне її бентежило. Як вона буде пересуватися в закладі? Вона не хотіла повзати по підлозі і не хотіла, щоб її носили на руках. Хотіла почуватися на рівні інших дітей і бути незалежною. Коли їй сказали, що будеш там на візочку з дітьми, які тебе знають, приймають і люблять, вона заспокоїлася. Вчора після інциденту в закладі вона сказала, що вони думають, що мій візочок брудний і жахливий", – написала Тетяна Мачабелі.

Реклама
Читайте також:
Поліція розповіла про інцидент в Ужгороді та показала відео конфлікту

Жінка звинуватила заклад у дискримінації дітей з інвалідністю. Гості, які стали свідками інциденту, розповіли, що адміністрація розважального центру також робила зауваження мамі. Мовляв, до лабіринту заходити разом із дитиною не можна. Усе це відбувалося на очах у інших дітей на дні народження.

Реклама

Що кажуть у закладі

Журналісти намагалися зв’язатися із дитячим розважальним центром, однак там відмовилися прокоментувати інцидент. 

У коментарях до публікації опікунки дівчинки в Facebook від імені закладу перед жінкою та дитиною перепросили. Дирекція заявила, що дитячий клуб "зовсім новий і працює над недоліками".

"Прикра ситуація з інвалідним візочком відбулася з вини наших адміністраторів, які спиралися на загальні правила закладу і не мали досвіду для вирішення даної ситуації", – відповіли в розважальному центрі.

Реклама

Зазначимо, що у правилах закладу на сторінці в Мережі зазначено, що вхід із колясками, велосипедами, самокатами та тваринами заборонений. Про візочки для людей з інвалідністю нічого не йдеться. Також на сайті центру зазначено, що вхід дітям з інвалідністю безкоштовний.

Новина про прикрий інцидент, який стався в Ужгороді, облетіла всю Україну – 01

Публікація опікунки дівчинки у Facebook отримала великий розголос. Представник уповноваженого Верховної Ради Михайло Спасов зазначив у коментарях, що ситуацію взяв у роботу Офіс омбудсмана України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно