Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зафіксували 2 випадки укусу гадюки

На Закарпатті зафіксували 2 випадки укусу гадюки

З приходом тепла на Закарпатті вже зафіксували 2 випадки укусу гадюки. Вони трапилися у Воловці та Міжгір’ї. Стан потерпілих задовільний, госпіталізації люди не потребували, зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, торік із такими скаргами до медиків зверталися 28 осіб, з них 5 – діти. Гадюка – єдиний вид отруйних змій в області, – зазначають у Закарпатській обласній державній адміністрації.

Читайте також:
В Ужгороді помітили рідкісного плазуна
Реклама

"Летальні випадки трапляються вкрай рідко, однак це не через отруту, а реакції, які вона викликає в організмі людини: алергія, ускладнення супутніх хвороб тощо.

Тому дуже важливо бути обережними, вирушаючи в ліс, поле, та дотримуватися простих рекомендацій лікарів у випадку, якщо вас вкусила гадюка", – прокоментував Мирослав Білецький.

Реклама

Перше, що слід зробити, – викликати "швидку". Потерпілому варто заспокоїтися, лягти і не рухатися самостійно. При цьому рекомендують зняти з рук каблучки, годинник та інші предмети, обережно промити рану, прикрити стерильною марлею і тримати більш-менш на рівні серця. Відсмоктувати чи розрізати рану шкідливо. Тугу пов’язку не рекомендують надягати, оскільки це не запобігає входженню отрути в кровообіг, але може збільшити набряк, біль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно