Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорська реформатська спільнота надала допомогу бійцям АТО з Тячівщини

Угорська реформатська спільнота надала допомогу бійцям АТО з Тячівщини

Угорська реформатська спільнота надала допомогу бійцям АТО з Тячівщини
Продуктові набори від угорської реформатської благодійної місії отримали сорок сімей бійців АТО минулого тижня у Тячівській міськраді. Продуктові набори «від угорського на­роду» вручали у мі­ській...

Продуктові набори від угорської реформатської благодійної місії отримали сорок сімей бійців АТО минулого тижня у Тячівській міськраді.

ВІДЕО ДНЯ

Продуктові набори «від угорського на­роду» вручали у мі­ській раді, куди при­йшли рідні військо­вих та добровольців, які несуть або несли службу у зоні анти­терористичної опе­рації на Сході країни. Тут благодійників з Будапешта зустріли міський голова Іван Ковач, священик ре­форматської громади Тя­чева Ласло Кароль, засту­пник міського голови Тібе­рій Мийса­рош, керуюча справами, се­кретар викон­кому міської ради Ольга Решетар та голова ГО «Тячівська мі­ська спілка родин війсь­кових та доб­ровольців «За мир і єдність України» Ла­риса Дерен.

– Гості з Угорщини при­їхали до Тячева з гу­мані­тарною місією, щоб висло­вити підтримку українсь­кому народу і під­тримати тих тячівців, які в цей час найбільше потре­бують до­помоги. Тож я щиро дякую угорській ре­форматській общині за таку благодійну справу, – сказав міський голова.

Реклама

Мер Тячева також на­голосив на тому, що мі­ська рада не залишає поза ува­гою родини військовос­лу­жбовців – учасників АТО й надалі надаватиме їм до­помогу, а також підтри­му­ватиме усіх тячівців, які виконують бойові завдання на Сході країни.

Голова опікунської ради угорської реформат­ської благодійної місії Ша­ндор Пал зазначив, що цього разу вони перебу­вають у нашому краї з благодійною місією, котра включає в себе допомогу родинам, які її потребу­ють. І розпо­вів, що до За­карпаття вони приїздять вже впро­довж останніх 8-ми років, протягом яких вдалося налагодити хороші зв’язки з рефор­матськими грома­дами краю.

Реклама

– У співпраці з ре­фор­матськими громадами ми знаходимо людей, яким потрібна наша допомога. Налагоджуємо зв’язки з спілками, організаціями, котрі підтримують людей, яким живеться не зовсім просто. Долучаємо до цієї справи благодійні органі­зації, – відмітив він і додав: – Ваша країна сьогодні пе­ребуває в непростій ситу­ації. Ми з болем сприйма­ємо все, що відбувається в Україні. І таким чином на­магаємося виразити вам свою під­тримку.

Шандор Пал також відзначив, що таку ж гуманіта­рну допо­могу вже отри­мали ро­дини бій­ців АТО з Бере­гова. Окрім цього, у рамках благодійної місії вихованці місцевого ліцею отримали річні сти­пендії.

Щиро подякував уго­р­цям за спів­працю, пороз­уміння і проявлену благо­дій­ність для тя­чівських сі­мей свя­ще­ник ре­фор­матської громади мі­ста Тячів Лас­ло Кароль. А також висловив щирі споді­вання на подальшу плідну спів­працю.

Реклама

На завершення зустрічі тячівці оплескували добро­дійникам із Угорщини і дя­кували за продук­тові набори. У ра­мках першої в Тя­чеві благодійної мі­сії допомогу отри­мали більше 40 сі­мей учасників АТО. Угорська ре­фор­матська місія про­довжує діяти на Закарпатті, і протягом 5-ти місяців планує на­давати допомогу закарпатцям, які її потре­бують.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно