Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті активісти очистили узбережжя Ріки

У Хусті активісти очистили узбережжя Ріки
У суботу, 25 квітня, у Хусті стартувала екологічна акція «Зробимо Україну чистою – 2015». На толоку зібралися охочі долучились до прибирання рідного міста. Одна група краян продовжила облагородження...

У суботу, 25 квітня, у Хусті стартувала екологічна акція «Зробимо Україну чистою – 2015». На толоку зібралися охочі долучились до прибирання рідного міста. Одна група краян продовжила облагородження скверика біля колишнього лісокомбінату, а інша вирішила відправитись на лоно природи – на узбережжя річки Ріка.

ВІДЕО ДНЯ

– Метою нашої акції є не тільки глобальне очищення довкілля від непотребу та захаращення, але й збільшення відповідальності мешканців міста за чистоту навколишнього середовища, – розповів організатор акції Олександр Бордей. – Ми відкриті і готові до співпраці з усіма бажаючими. Приємно, що відгукуються небайдужі хустяни, у тому числі – молодь. У планах – збиратися кожні два-три тижні, аби облагородити все гирло річки.

Тож волонтери вирізали чагарники, збирали сміття, робили для відпочиваючих дерев’яні столики та лавиці. Весь непотріб, до речі, було централізовано вивезено на міське сміттєзвалище.

Реклама

– Мені дуже подобається наводили лад, із радістю допомагаю дідусеві прибирати, – зазначив моторний шестирічний Сашко Попадинець.

– Серед нас – люди різного віку, різних професій, але нас об’єднує спільна мета – зробити місце дозвілля краян охайним і впорядкованим, – підкреслив один з учасників зеленої акції Михайло Гавянець. – Бо ж як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там – де не смітять. Отже, дуже хочеться, аби мешканці нашого міста з повагою ставились до праці інших і після відпочинку на лоні природи не викидали сміття там, де заманеться.

Реклама

Працювати волонтерам під час акції допомагав запах свіжозвареного бограча, а також весняний настрій та яскрава сонячна погода. У результаті вони привели до належного виду ділянку від залізничного моста майже до місця, де Ріка впадає в Тису.

Нагадаємо, що у Мукачеві теж відбулась подібна екологічна акція.

Марина Алдон

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно