Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ЗНО на Закарпатті: перші висновки громадських спостерігачів ОПОРИ

ЗНО на Закарпатті: перші висновки громадських спостерігачів ОПОРИ

ЗНО на Закарпатті: перші висновки громадських спостерігачів ОПОРИ
Тестування з української мови та літератури, яке цього року було обов’язковим для усіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів, пройшло більш дисципліновано порівняно з попередніми роками....

Тестування з української мови та літератури, яке цього року було обов’язковим для усіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів, пройшло більш дисципліновано порівняно з попередніми роками. Оскільки його результати зараховуються як державна підсумкова атестація, а також є обов’язковими для вступу до вищих навчальних закладів, явка учасників збільшилася. Сприяв цьому також факт централізованого довезення учнів шкіл до пунктів тестування - особливо це стосується учасників із сіл, які проходили ЗНО у районних центрах та невеликих селищах. Також спостерігачі відмічають зменшення кількості абітурієнтів, які прийшли на пункт тестування без обов’язкових документів: сертифіката, паспорта чи запрошення-перепустки. Пояснюємо цю особливість тим, що реєстрація учасників на ЗНО проходила у загальноосвітніх навчальних закладах, представники яких пізніше відповідали і за явку учнів у пункти тестування. За свідченнями спостерігачів мережі ОПОРА, які вели спостереження на пунктах тестування, явка учасників в районних центрах є вищою, ніж в обласному. Як позитив, також необхідно відзначити значне зменшення кількості запізнень абітурієнтів.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті спостерігачі мережі ОПОРА були присутні на 15 пунктах тестування – в Ужгороді, Мукачеві, Берегові, Хусті, Іршаві, Великому Бичкові, Виноградові, Перечині та Волівці.

Загалом процес ЗНО в області, за підсумками спостерігачів ОПОРИ, пройшов організовано, із чітким дотриманням правил та без порушень процедур.

Реклама

Деяких абітурієнтів було позбавлено права складати тести через те, що у них під час технологічної перерви були знайдені мобільні телефони. Пристрої були вимкнені, але, за правилами процедури, під час складання ЗНО на пункті тестування усім без винятку суворо заборонено користуватися будь-якими електронними пристроями, навіть якщо вони у режимі вимкнення. Якщо ж такі пристрої виявляють в абітурієнтів, їх позбавляють права складати тести, про це складається відповідний протокол.

Через виявлення телефонів довелося достроково покинути аудиторію абітурієнтам на пунктах тестування у Виноградівській ЗОШ №1; у Хустській спеціалізованій школі №1; у Виноградівській ЗОШ №8; у Воловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів; у Мукачівській ЗОШ №13 та в Ужгородській лінгвістичній гімназії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно