Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО)

Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО)

Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО)
24 квітня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Минуло вже 29 років із дня найбільшої...

24 квітня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Минуло вже 29 років із дня найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, яка загрожувала світу масштабним зараженням радіацією. Тоді, 1986-го, тисячі українських вогнеборців, серед яких були й закарпатські пожежники, вели відчайдушну боротьбу з радіаційною загрозою.

ВІДЕО ДНЯ

Під час урочистого мітингу присутнім зачитали звернення виконуючого обов’язки Голови ДСНС Зоряна Шкіряка з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Також виступив т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей, який зазначив: «Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які виявили героїзм, самовідданість і мужність в тих екстремальних обставинах. Якби не їхня праця, результати цієї катастрофи були б набагато жахливішими. Схиляємо голову перед усіма, хто не побоявся піти в ядерний вогонь і тим самим виконав свій синівський обов’язок перед рідною землею і народом», - йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Аби майбутні покоління закарпатців не забували своїх полеглих героїв, на території Управління за участі ветеранів-ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії відкрили та освятили пам’ятну стелу. На ній викарбувані імена покійних закарпатських пожежників, які не побоялися піти в саме серце Чорнобиля, аби вберегти співвітчизників від ядерної небезпеки. Наразі на стелі розміщені чотири прізвища героїв Закарпаття: Балоги Василя Васильовича (1957-2010), Кіша Павла Павловича (1962-2012), Коновалова Бориса Павловича (1940-2012) і Ганьковича Михайла Михайловича (1957-2015).

Реклама

На пам’ятній стелі написана наступна присвята: «Пожежникам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Тим, хто врятував світ, вступивши у двобій з розбурханим мирним атомом. Їхня вахта мужності ніколи не заросте травою забуття. Надто вже гірка вона, його трава».

Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО) – 01
Реклама
Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО) – 02
Закарпатські рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно