Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В УжНУ з усієї Європи з’їхались провідні ректори вишів

В УжНУ з усієї Європи з’їхались провідні ректори вишів
21–22 квітня в УжНУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Вплив первинної медико-санітарної допомоги на поведінкові детермінанти населення з профілактики соціально небезпечних та...

21–22 квітня в УжНУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Вплив первинної медико-санітарної допомоги на поведінкові детермінанти населення з профілактики соціально небезпечних та хронічних неінфекційних захворювань в умовах державної та страхової охорони здоров’я».

ВІДЕО ДНЯ

Організаторський склад заходу солідний: президент Асоціації сімейних лікарів Закарпаття, директор НДІ сімейної медицини, декан факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ, професор І. Чопей, ректор УжНУ В. Смоланка, почесний доктор УжНУ, професор Сілезької медичної академії (Польща) А. Сієронь, почесний доктор УжНУ, університетська клініка Магдебурга (Німеччина) проф. М. Лютке, начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА В. Скрип, директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України» Н. Нізова, депутат Верховної Ради України VII скликання, член Координаційної ради з реформування системи охорони здоров’я Закарпатської області С. Ханенко та ін, - інформують в Медіацентрі УжНУ.

Розпочала конференцію справжня легенда УжНУ – чоловіча хорова капела «Боян», котра виконала гімн України та ще декілька композицій.

Реклама

Відтак пленарне засідання відкрив декан факультету післядипломної та університетської освіти Іван Чопей: «Відкривши стрічку анонсів на сайті УжНУ під час підготовки нашого заходу, побачили там масу інших конференцій, зокрема міжнародного рівня, – це дуже радує. Нинішній захід, сподіваюся, пройде недарма, і ми зможемо разом внести свою лепту в українську медицину. До нас завітали вчені не тільки з України, а й з-за кордону, зокрема зі Словаччини, Естонії, інших держав. Бажаю всім нам плідно попрацювати».

Є чим пишатися закарпатським медикам, переконаний голова обласної державної адміністрації Василь Губаль: «Медична галузь має дуже хороших вчених, лікарів, але не має уваги від держави. На місцях ми намагаємося робити все, що дасть позитив нашому місту, не чекаючи вказівок згори. Радує й те, що нині тут присутні гості з сусідніх країн. Приємно, що маємо хороших сусідів, котрі справді готові допомагати, а не намагаються ґаздувати в нашій країні».

Реклама

Побажав бути еталонними пацієнтами й чудовими лікарями член Координаційної ради з реформування системи охорони здоров’я Закарпатської області Святослав Ханенко.

Окрім того, учасники конференції мали добру нагоду поспілкуватися скайпом із випускниками медичного факультету, які працюють за кордоном. Зокрема, Лариса Добра розповіла про рівень та роль сімейної медицини у Голландії, де вона працює лікарем. «З усіма проблемами пацієнт тут спочатку звертається до сімейного лікаря, який оглядає і при потребі скеровує людину до потрібного їй спеціаліста. Таким чином, ми економимо його час, а спеціаліст уже може більше займатися діагностикою й лікуванням», — зауважила Лариса Петрівна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно