Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мер Берегова Золтан Баб’як засудив акти вандалізму, які стались в угорськомовних селах краю

Мер Берегова Золтан Баб’як засудив акти вандалізму, які стались в угорськомовних селах краю

Мер Берегова Золтан Баб’як засудив акти вандалізму, які стались в угорськомовних селах краю
Берегівський міський голова Золтан Баб'як відреагував на учорашній інцидент, що стався в угорськомовних селах Закарпаття. Свою заяву щодо провокації очільник міста опублікував на своїй сторінці у...

Берегівський міський голова Золтан Баб'як відреагував на учорашній інцидент, що стався в угорськомовних селах Закарпаття. Свою заяву щодо провокації очільник міста опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

ВІДЕО ДНЯ

"Шановні голови прикордонних населених пунктів, містяни!

З превеликим жалем констатую той факт, що останнім часом у місцях компактного проживання угорців один за одним відбуваються події, провокації, спрямовані на розбрат між представниками різних національностей. Так, 20 квітня 2015 року вранці в ужгородських селах Есені, Тисаашвані, Великій і Малій Доброні невідомі особи зруйнували двомовні таблиці з назвами поселення, а також зганьбили угорські національні символи. У нинішній ситуації подібні вчинки насильницького характеру особливо небезпечні. Саме тому ми не можемо не реагувати на варварські, антиугорські прояви.

Реклама

Як мер міста обласного значення Берегова, де проживає найбільше угорців та голова Об’єднання самоврядувань прикордонних територій Закарпаття, я глибоко стурбований проявом вандалізму, який спрямований на розпалення міжнаціональної ворожнечі і засуджую винних у скоєнні цього ганебного злочину. Події, які сталися 20 квітня 2015 року є нічим іншим як провокація радикально налаштованих сторін, які намагаються загострити відносини між українським та угорським населенням.

Я переконаний, що сьогоднішні реалії повинні нас спонукати на співпрацю і єдність, а не на розбрат й ворожнечу. Ось чому я прошу кожного громадянина не бути байдужими до подібних провокацій! Також, якщо містяни володіють інформацією про подібні вчинки або ж стали їх свідками, то обов’язково потрібно повідомити правоохоронні органи або місцеві самоврядування. Таким чином, ми зможемо вчасно попередити прояви вандалізму і знайти винних".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно