Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті День Перемоги відзначать по-європейськи

На Закарпатті День Перемоги відзначать по-європейськи
Сьогодні, 20-го квітня, на нараді за участі голови Закарпатської ОДА Василя Губаля та представників органів місцевого самоврядування та керівників профільних відомств обговорили тему відзначення 8...

Сьогодні, 20-го квітня, на нараді за участі голови Закарпатської ОДА Василя Губаля та представників органів місцевого самоврядування та керівників профільних відомств обговорили тему відзначення 8 травня Дня пам'яті і примирення в Україні та 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив начальник управління інформаційної діяльності Закарпатської ОДА Володимир Піпаш, згідно наказу президента передбачається нова концепція свята. Зокрема в указі йдеться про гідне вшанування подвигу українського народу: буде визначена хвилина пам'яті на загальнонаціональному рівні, про час якої повідомлять трохи пізніше.

Також в указі відсутній такий термін, як велика вітчизняна війна. Дев'яте травня залишається державним святом, але визначається як День перемоги над нацизмом у Європі. В цей день покладуть квіти до пам'ятників добровольцям Закарпаття, на кордоні та Пагорбі Слави. Крім того, наказом президента встановлюється День пам'яті та примирення, який буде відзначатися 8-го травня.

Реклама

Керівник управління дав роз'яснення щодо того, чи буде на 9-те травня використання комуністичної символіки: "Не дай Боже, аби хтось не дозволив ветеранам одягти ордени та медалі їх абсолютно заслуженої перемоги. Так само можна використовувати прапори червоного кольору, якщо це є бойові знамена. Щодо використання георгіївської стрічки, то це ворожий символ. Треба провести роз'яснювальну роботу щодо того, аби ніхто її не використав в день свята. Наразі пропонується використання іншого символу − європейського − червоного маку пам'яті".

Василь Губаль відзначив, якщо на масових заходах до Дня перемоги над нацизмом краяни будуть із символічними червоними маками пам'яті, то це покаже, що Закарпаття − європейське. До того ж, вже наступного року їх буде більше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно