Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Говерла" у Києві підписала мирову з "Чорноморцем"

"Говерла" у Києві підписала мирову з "Чорноморцем"
До цієї зустрічі суперники підійшли з різним настроєм. «Чорноморець» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 0:8 і опустився на 11-е місце в турнірній таблиці, а «Говерла», навпаки, два матчі...

До цієї зустрічі суперники підійшли з різним настроєм. «Чорноморець» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 0:8 і опустився на 11-е місце в турнірній таблиці, а «Говерла», навпаки, два матчі виграла і один звела внічию, піднявшись на 12-у позицію. Таким чином, сусідів по таблиці розділяло всього лише одне очко.

ВІДЕО ДНЯ

Додам, що в останній раз одесити вигравали ще 6 листопада минулого року в своєму рідному місті. Після цього вони всього лише один раз грали в Одесі, а в подальшому - вже нинішньої весни - брали опонентів або на нейтральному полі (як у випадку з «Іллічівцем»), або взагалі на чужому стадіоні (як у матчі з киянами). І ось знову «Чорноморцю» довелося грати «домашній» поєдинок в Києві на стадіоні «Динамо».

Матч розпочався з гострого моменту біля воріт номінальних господарів поля. На 2-й хвилині Сергій Мякушко в штрафній площі одеситів легко обіграв Дмитра Гречишкіна, але удар у нього не вийшов і м'яч пролетів повз ворота.

Реклама

Після цього епізоду гра стала нецікавою і нудною. Футболісти діяли обережно і практично без моментів, чим явно розчаровували нечисленних глядачів, які прийшли подивитися їх матч. В основному м'яч знаходився далеко від воріт, а гравці не прагнули до загострення. І тільки на 23-й хвилині «Чорноморцю», нарешті, вдалася швидка контратака, коли Дмитро Гречишкін точною передачею вивів на ударну позицію Дениса Васіна. Той опинився віч-на-віч з Максимом Ковалем, але той пробив прямо у воротаря.

Поступово ініціатива перейшла до одеситів і вони на якийсь час притисли гостей до своїх воріт. Двічі з-за меж штрафного майданчика пробивали Олег Данченко та Анатолій Діденко, однак обидва рази м'яч пролітав над поперечиною. Особливо небезпечно атакував капітан одеситів - Діденко на лінії штрафного майданчика зумів обіграти суперника і з лівої ноги цілився в дальню «дев'ятку». Не вистачило лише трішки

Реклама

Запам'ятався також момент на 30-й хвилині, коли все той же Олег Данченко прорвався по правого флангу і зробив простріл у воротарський майданчик на свого партнера. Тут ужгородців виручив захисник Сергій Люлька, який вибив м'яч на кутовий.

До кінця тайму футболістам «Говерли» вдалося вирівняти гру і навіть завдати пару ударів по воротах Юрія Мартищука. Спочатку після розіграшу кутового Валерій Гришин першим встиг до відскочив м'ячу, але пробив вище воріт. А потім з тим же успіхом пробив Сергій Мякушко.

Так, з нулями на табло, команди пішли до роздягалень.

Реклама

Другий тайм, як і перший, розпочався з непоганого удару Сергія Мякушко - воротар одеситів Юрій Мартищук все бачив і зіграв надійно. Незабаром якесь дежавю можна було побачити і в атакуючих діях «Чорноморця». Знову Дмитро Гречишкін дальньої передачею виводив до воріт гостей Дениса Васіна, проте в цьому моменті нападник не зумів як слід прийняти м'яч і втратив його за лінію воріт.

А на 60-й хвилині дещо несподівано у ворота «Говерли» був призначений пенальті. У штрафному майданчику гостей за верховий м'яч боролися Віталій Балашов і Сергій Люлька. Захисник ужгородців занадто високо підняв ногу і влучив нею в обличчя супернику. Арбітр матчу Дмитро Кутаков без вагань вказав на «точку». До м'яча підійшов досвідчений Анатолій Діденко і чітко розвів м'яч і воротаря гостей по різних кутах.

Але недовго одесити вели в рахунку. Через десять хвилин підопічні В'ячеслава Грозного відігралися. Гольову атаку від своїх воріт почав Максим Коваль, який довгою передачею відправив м'яч вперед. За нього поборовся Максим Фещук і м'яч відскочив до вийшовшого на заміну Дмитра Хльобаса. Форвард «Говерли» все зробив майстерно - корпусом відтіснив Павла Кутаса, швидко розвернувся і швидко пробив поруч з Юрієм Мартищуком.

На 73-й хвилині біля воріт «Чорноморця» виник спірний момент, коли після удару Фещука захисник одеситів Павло Кутас виніс м'яч з лінії воріт. Арбітр вирішив, що зіграв він плечем в рамках правил і продовжив гру.

Останні хвилини матчу пройшли за переваги гостей. Особливо небезпечно у них знову пробивав Дмитро Хльобас, але на цей раз м'яч пролетів поруч зі штангою. До того ж на 84-й хвилині одесити залишилися в меншості - отримавши друге попередження з поля був видалений Денис Васін. Однак більше домогтися успіху командам не вдалося.

У підсумку нічия 1:1.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно