Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські митники знайшли 490 контрабандних цигарок у паливному баку автомобіля українця

Закарпатські митники знайшли 490 контрабандних цигарок у паливному баку автомобіля українця

Закарпатські митники знайшли 490 контрабандних цигарок у паливному баку автомобіля українця
З України в Угорщину через «зелений коридор» співвітчизник намагався вивезти тютюнові вироби. Перетнути кордон вирішив на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. На пост заїхав автомобілем...

З України в Угорщину через «зелений коридор» співвітчизник намагався вивезти тютюнові вироби. Перетнути кордон вирішив на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. На пост заїхав автомобілем «VW PASSAT» з українською реєстрацією.

ВІДЕО ДНЯ

При усному опитуванні громадянин зазначив, що нічого від митного контролю не приховує, а забороненого не намагається перевезти, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Працівники митниці вивели транспортний засіб із загального потоку «зеленого коридору» і направили в бокс поглибленого огляду. Причина – ризик переміщення контрабандної продукції.

Реклама

Оцінка ризику знайшла підтвердження, адже в ході митного контролю авто і речей українця виявлені приховані від митного контролю тютюнові вироби: 490 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, торговельної марки «Rothmans».

Тютюнові вироби були приховані в спеціально виготовленій порожнині паливного баку автомобіля. Щоб їх знайти, працівникам митниці довелось застосувати спеціальні засоби, демонтувати заднє пасажирське сидіння, зняти металеву пластину, що закривала отвір між салоном та днищем автомобіля. Тільки знявши її (пластину) було виявлено сховище й тютюнові вироби.

Реклама

Те, що цигарки належать українцю, він підтвердив, та розповів, що намагався перемістити контрабандно тютюнові вироби, аби підзаробити.

Такі його дії, а саме спроба перемістити цигарки через митний кордон України, приховавши їх від митного контролю, використовуючи спеціально виготовлений тайник, мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі автомобіль «VW PASSAT» 1992 року випуску, вартістю понад 86 700 грн та тютюнові вироби, ціна яких 6 370 гривень – вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно