Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Два села Берегівщини отримали грошову допомогу від мера угорського міста Печ

Два села Берегівщини отримали грошову допомогу від мера угорського міста Печ

Два села Берегівщини отримали грошову допомогу від мера угорського міста Печ
В актовій залі Гечівської сільської ради, що знаходиться у садибі сімʼї Койді, делегація з м. Печ (Угорщина) на чолі з мером міста Жолтом Павою передала грошову допомогу Гечівському сільському голові...

В актовій залі Гечівської сільської ради, що знаходиться у садибі сімʼї Койді, делегація з м. Печ (Угорщина) на чолі з мером міста Жолтом Павою передала грошову допомогу Гечівському сільському голові Андрашу Мештеру.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Жолта Пави, у рамках акції «Хліб угорців», започаткованої містом Печ та спрямованої на єдність нації, сформувався тісний звʼязок міста з с. Велика Добронь. А на с. Геча звернув увагу друг пана Пави Ласло Коложварі. Саме тому ці два населені пункти й отримали грошову допомогу.

Андраш Мештер розповів, що створили комісію з питань матеріальної підтримки, до якої входять по два представники від реформатської та римо-католицької церкви, а також сільської ради разом з головою. Саме вони ініціювали розподіл грошової допомоги, враховуючи побажання жертводавців. Остаточне рішення винесе депутатський склад села. Андраш Мештер додав, що 25-30% грошової допомоги піде на підтримку спільнот, а решту використають безпосередньо на допомогу нужденних мешканців села.

Реклама

Після вирішення адміністративних питань печська делегація оглянула місцеву амбулаторію, бібліотеку, садочок, школу та реформатську церкву. Гечівський сільський голова провів екскурсію селом, де проживають 1000 осіб. Він додав, що тепер тут народжується більше дітей, тому ніщо не загрожує роботі садочка та школи. Андраш Мештер підкреслив, що вже дев’ять років поспіль в селі організовують відомі на все Закарпаття фестиваль різників та фестиваль леквару.

За словами мера м. Печ, с. Велика Добронь отримало більшу суму, адже цей населений пункт більший. Жолт Пава пообіцяв, що м. Печ і надалі підтримуватиме ці два села. Теперішня допомога була не лише спалахом. Пан Пава запросив прихильників мистецтва села Геча на свято «Хліб угорців», яке проходитиме у серпні у м. Печ, а також запропонував літній відпочинок для двадцяти дітей, а молодих закарпатських спортсменів на одному з юнацьких спортивних змагань зустріне олімпійський чемпіон з ватерполо Аттіла Варі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно