Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині встановили та освятили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні АТО військовослужбовця

На Тячівщині встановили та освятили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні АТО військовослужбовця

На Тячівщині встановили та освятили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні АТО військовослужбовця
Цими днями на фасаді школи у селі Мала Уголька Тячівського району встановили та освятили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні АТО колишнього учня школи Олександра Шимона. Директор школи...

Цими днями на фасаді школи у селі Мала Уголька Тячівського району встановили та освятили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні АТО колишнього учня школи Олександра Шимона.

ВІДЕО ДНЯ

Директор школи Іван Немеш вчив Сашка і двох його братів. Усі троє обрали професію військового. «Вони теж є для нас героями, бо під час загрози державі не ховалися у госпіталях за фальшивими довідками, а пішли воювати за свою країну», – каже Іван Немеш.

До речі, звістка про загибель Олександра не лише шокувала, а й багато в чому змінила всіх. Учні із вчителями згуртувалися, аби гідно провести в останню путь героя, а відтак підключилися до благодійницьких акцій на підтримку наших військових у зоні АТО.

Реклама

На території школи планують посадити ще й фруктовий сад на честь Олександра Шимона, що буде дуже символічно. Є також пропозиція назвати центральну вулицю його іменем.

Зі слів заступника командира роти, старшого лейтенанта Віктора Жука, Олександр мав великий авторитет серед побратимів. «І хоч йому було лише 27 років, уже командував нашою ротою. Був дуже самовідданим та взірцевим бійцем, великим патріотом своєї Батьківщини», – згадує військовий.

Реклама

В знак великої шани та вічної пам’яті до побратима він передав школі прапор України з патріотичними надписами від бійців 128-ї бригади. Двічі на рік – у день народження та день загибелі Олександра Шимона цей прапор підніматимуть на флагштоці школи, в якій він учився.

Любов Немеш, НЗ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно