Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати облради пропонують внести зміни до Бюджетного кодексу

Депутати облради пропонують внести зміни до Бюджетного кодексу

Депутати облради пропонують внести зміни до Бюджетного кодексу
Депутати обласної ради прийняли звернення до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністра фінансів з проханням внести зміни до Бюджетного кодексу України, - стверджують у прес-службі...

Депутати обласної ради прийняли звернення до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністра фінансів з проханням внести зміни до Бюджетного кодексу України, - стверджують у прес-службі Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

«Починаючи з 2015 року, до бюджетів органів місцевого самоврядування надходить новий платіж – акцизний податок із реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Ставка оподаткування – п’ять відсотків вартості реалізованих підакцизних товарів.

Стан виконання місцевих бюджетів за перший квартал цього року свідчить про те, що у тих населених пунктах і відповідно бюджетах, де є мережа об’єктів роздрібної торгівлі підакцизними товарами та автозаправних станцій, надходження до бюджетів порівняно з минулим роком зросли у декілька разів, а у більшості бюджетах, де зазначеної мережі немає, такі надходження практично відсутні, що призводить до фінансового незабезпечення виконання делегованих державою повноважень органами місцевого самоврядування нечисельних та гірських адміністративно-територіальних одиниць.

Реклама

Враховуючи наведене вище, пропонуємо внести зміни до Бюджетного кодексу України, передбачивши розподіл надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів: 40 відсотків – до бюджетів сіл, селищ, міст (районного та обласного значення) та 60 відсотків – до обласного бюджету. Такий перерозподіл надходжень на обласному рівні дасть можливість вирішити зазначені вище проблеми та низку інших важливих питань соціально-економічного розвитку загальнообласного значення, зокрема здійснення заходів з енергозбереження, ремонту доріг та інше, на які в обласному бюджеті кошти відсутні», - йдеться у зверненні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно