Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська облрада виділила 1,2 млн гривень на вакцинування дітей

Закарпатська облрада виділила 1,2 млн гривень на вакцинування дітей

Закарпатська облрада виділила 1,2 млн гривень на вакцинування дітей
На позачерговій сесії обласної ради депутати виділили 1,2 млн гривень на придбання вакцини БЦЖ для проведення вакцинації та ревакцинації дітей проти туберкульозу. Відповідне рішення «Про внесення...

На позачерговій сесії обласної ради депутати виділили 1,2 млн гривень на придбання вакцини БЦЖ для проведення вакцинації та ревакцинації дітей проти туберкульозу. Відповідне рішення «Про внесення змін до Програми протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2012-2016 роки» прийнято одноголосно.

ВІДЕО ДНЯ

Необхідність закупівлі імунобіологічного препарату обумовлена повною відсутністю у лікувально-профілактичних закладах області, відсутністю централізованих поставок протягом 2014-2015 років, що призвело до призупинення проведення вакцинації дітей проти туберкульозу із грудня 2014 року. Станом на 1 квітня невакцинованими проти туберкульозу залишаються 5470 дітей, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

«Перебої з постачанням БЦЖ виникли ще у вересні. Чимало батьків закупляли їх через приватні структури. Три місяці в області не вакцинуються діти, і перспектив не бачимо, що з державного бюджету для цих потреб буде виділено коштів. Відсутність проведення первинної специфічної профілактики туберкульозу у діте, може призвести до погіршення епідемічної ситуації, особливо серед дитячого населення, виникнення поширених та важких форм туберкульозу у дітей із ускладненнями», - зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА, депутат облради Василь Скрип.

Реклама

Також він запевнив, що вже від завтра управління розпочне тендерні процедури із закупівлі вакцини. Загалом, близько 20 тисяч дітей буде змога вакцинувати.

Володимир Чубірко констатує – питанням закупівлі вакцини має займатися Міністерство охорони здоров’я, але через те, що з початку року Закарпаття не отримало препаратів, депутатський корпус вирішив взятися за цю проблему. «Це в першу чергу безпека наших дітей, і ми були повинні оперативно реагувати на відсутність вакцини. До ради неодноразово зверталися батьки новонароджених з тим, що їх діток не вакцинують, а придбати БЦЖ доволі проблематично. За виділені кошти можна буде забезпечити вакциною дітей до кінця цього року. З цієї проблематики ми ще звернемося в міністерство охорони здоров’я», - зазначив керівник ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно