Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Понад 3 тисяч закарпатців чекають на житло більше 10 років

Понад 3 тисяч закарпатців чекають на житло більше 10 років
На початок 2015 року на квартирному обліку перебувало 4,2 тисяч сімей та одинаків, які потребують покращення житлових умов. Більше половини сімей перебувають на черзі на квартиру вже більше 10...

На початок 2015 року на квартирному обліку перебувало 4,2 тисяч сімей та одинаків, які потребують покращення житлових умов. Більше половини сімей перебувають на черзі на квартиру вже більше 10 років.

ВІДЕО ДНЯ

Правом позачергового одержання житла в області користуються 448 сімей та одинаків, у тому числі 60 сімей, у складі яких є постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, 38 – сім'ї, у складі яких є інваліди війни, 14 – сім'ї загиблих військовослужбовців та прирівняних до них, та 336 – сім'ї інших категорій. Більше двох третин сімей, які користуються правом позачергового отримання житла, залишаються в черзі на квартиру вже більше 10 років, - повідомили у Головному управлінні статистики в Закарпатській області.

Правом першочергового отримання житла користуються 1213 сімей та одинаків, з них 25,4% складають багатодітні сім'ї, 10,1% – одинокі матері, 6,2% – хворі (за встановленим переліком), по 5,0% – учасники бойових дій на території інших країн та військовослужбовці, звільнені в запас або у відставку, 2,1% учасники бойових дій, учасники війни, решту – інші категорії черговиків.

Реклама

Із загальної кількості сімей, що перебувають на квартирному обліку, 29,6% сімей проживають у гуртожитках, 21,1% – молоді сім'ї.

Серед адміністративно–територіальних одиниць області найбільше сімей перебуває на обліку у містах Ужгород (45,7%), Мукачево (35,2%), Виноградівському (3,5%) та Тячівському (2,6%) районах.

Реклама

Усього протягом 2014 року одержали житло та покращили житлові умови 10 сімей та одинаків (з них 3 сім'ї – мешканці обласного центру, по 2 сім'ї – Воловецького та Міжгірського районів, по 1 сім'ї – з м.Хуст, Берегівського та Виноградівського районів). Із загальної кількості користувалися правом позачергового та першочергового одержання житла 4 та 5 сімей та 1 сім'я перебувала у загальній черзі. З них 4 сім'ї перебували на обліку вже більше 10 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно