Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Перечині запланували перейменувати вулиці, які символізують радянське минуле (ВІДЕО)

У Перечині запланували перейменувати вулиці, які символізують радянське минуле (ВІДЕО)

У Перечині запланували перейменувати вулиці, які символізують радянське минуле (ВІДЕО)
У Перечині вирішили остаточно розпрощатися з радянською спадщиною, не розмінюватися на дрібниці і перейменувати відразу два десятка вулиць. Що на що поміняють і за чий рахунок - дізнавалася Марина...

У Перечині вирішили остаточно розпрощатися з радянською спадщиною, не розмінюватися на дрібниці і перейменувати відразу два десятка вулиць. Що на що поміняють і за чий рахунок - дізнавалася Марина Коваль.

ВІДЕО ДНЯ

Перейменувати - так відразу півміста, вирішили в Перечині. Ініціатор реформи - мер Мирослава Гуранич. Вона показує проект. У ньому чотирнадцять вулиць, площа і чотири провулка. Головний аргумент - "ліквідація спадщини тоталітарного минулого". У чорний список потрапили не тільки вулиці з радянськими назвами типу Жовтнева або Червоноармійська, але й чомусь ... Садова, Підгірна. А також вулиці названі на честь російських класиків.

- А Лермонтов, Пушкін?

Реклама

- Так, захотіли поміняти, а що в цьому є щось погане, що вони хочуть перейменувати? Назви вулиць повинні відповідати теперішньому часу.

Потрапили в немилість також Толстой, Маяковський і Ломоносов. Але з фантазією у чиновників туго - вулицю Пушкіна пропонують перейменувати в Лесі Українки. Хоча вулиця Лесі Українки у Перечині - вже є. Мерія заплатить тільки за нові таблички. А ось переоформляти документи: паспорти, і акти на нерухомість - жителі будуть за свій рахунок.

Реклама

"Ставлюся негативно, тому що це вимагає значних фінансових і часових витрат для того, щоб переоформити всі документи на квартири, на приватизації, на паспорти, на прописки, а не вважаю, що це зараз нагальна необхідність", - говорить Ірина Піддубна, жителька Перечина.

Втім, є серед городян як прихильники перейменування вулиць, так і ті, кому - все одно.

"Перейменовують, і Червоноармійська така вже глибока історія, перейменовуйте, я за, я не маю нічого проти", - вважає Василь Борщ, мешканець Перечина.

Реклама

Але є надія, що логіка переможе і жителі Садової - ще "відіб'ються". Депутати вирішили - перед тим, як голосувати на сесії - все ж провести громадські слухання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно