Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Воловеччині виникла критична ситуація з виплатою зарплат

На Воловеччині виникла критична ситуація з виплатою зарплат
Голова обласної ради Володимир Чубірко сьогодні зустрічався з керівництвом Воловецького району – головою райради Іваном Щербеєм, т.в.о. РДА Олегом Ціником, головами сільрад, - повідомили в...

Голова обласної ради Володимир Чубірко сьогодні зустрічався з керівництвом Воловецького району – головою райради Іваном Щербеєм, т.в.о. РДА Олегом Ціником, головами сільрад, - повідомили в прес-службі Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

Представники громад скаржилися – в районі виникла критична ситуація з виплатою зарплат працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, нема коштів на оплату енергоносіїв. За словами голови райради Івана Щербея 12 із 15 сільрад району вже у квітні не мають коштів на зарплату працівникам рад та на утримання дитсадків». Станом на березень борг із зарплати становив 50 тис., а переважна більшість рад мають кошти всього до 20 квітня. Району необхідно першочергово майже 9 мільйонів на вирішення цих проблем», - констатував голова райради.

Загалом на сьогоднішній день чверть місцевих бюджетів області Закарпаття не забезпечені коштами. Тут обсяг надходжень податків, зборів не забезпечує потребу в коштах для утримання органів місцевого самоврядування, а також для фінансування першочергових видатків на дороги комунальної власності, благоустрій населених пунктів.

Реклама

Володимир Чубірко зазначив, що розпочата урядом бюджетна децентралізація призвела до того, що в окремих місцевих бюджетах, де наявна мережа об’єктів роздрібної торгівлі підакцизними товарами та автозаправних станцій, надходження до бюджетів порівняно з минулим роком зросли у декілька разів, а у тих бюджетах, мережі немає, такі надходження відсутні.

«Всі об’єкти, які сплачують акцизний податок з реалізації нафтопродуктів знаходяться в більшості поблизу кордонів. А в гірських селах нема ні АЗС, ні великих магазинів, де продаються інші підакцизні товари. Ці громади залишаються без коштів. Тому наразі облрадою запропоновано зміни до Бюджетного кодексу України у частині зарахування до обласного бюджету в 2015 році 60 відсотків акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Відповідний законопроект планують зареєструвати у парламенті народні обранці від Закарпаття. Вже на обласному рівні кошти можна буде перерозподілити між громадами, які цього потребують і таким чином вирішити бюджетну диспропорцію», - зазначив керівник облради.

Реклама

Окрім того Володимир Чубірко пообіцяв звернутися до керівництва країни, донести позицію громад Воловеччини, в яких склалася критична ситуацію з виплатою зарплат бюджетникам.

«Цьогорічний бюджет незбалансований. І юридичного механізму як виправити ситуації нема. Нам лише обіцяють внести зміни до законодавства, але поки що цього не зроблено. З обласного бюджету вже виділено Воловеччині 2,2 млн. на розвиток інфраструктури. Але проблеми з бюджетними перекосами мають вирішуватися терміново. Цю позицію громад ми озвучимо Києву», - зазначив Володимир Чубірко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно