Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Усіх прокурорів Закарпаття звільнять

Усіх прокурорів Закарпаття звільнять
А потім знову приймуть на роботу. Щоправда, тільки у 5 районних прокуратур. Про це сьогодні, 2 квітня, повідомив обласний прокурор Закарпаття Володимир Янко, відповідаючи на питання про...

А потім знову приймуть на роботу. Щоправда, тільки у 5 районних прокуратур.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сьогодні, 2 квітня, повідомив обласний прокурор Закарпаття Володимир Янко, відповідаючи на питання про реформування органів прокуратури.

«Згідно закону, який має вступити в силу 25 квітня, на базі обласної прокуратури Закарпатської області буде створена регіональна прокуратура та 5 місцевих прокуратур – Берегівська, Хустська, Тячівська, Ужгородська, Мукачівська. В інших районах прокуратур не буде. Прокуратура Міжгір’я, наприклад, входитиме до прокуратури Хуста», - розповів Янко.

Реклама

Одним із елементів цього реформування буде і повний набір кадрів до новосформованих районних прокуратур:

«Стосовно добору кадрів. Всі прокуратури місцевих прокуратур будуть прийматися на дворівневій конкурсній основі. Це буде тестування і співбесіда. Після формування в місцевих прокуратурах буде аналогічна процедура в регіональній та генеральній прокуратурах. Стосовно скорочення чисельності штатів, то вони відбуватимуться за наказом Генпрокурора на підставі штатного розпису після вступу в дію нового закону».

Реклама

При цьому, як пояснив Янко, процес реформування зараз викликає багато запитань у працівників прокуратури:

«Багато питань роботи прокурорів зараз практично неопрацьовані і ми всі в розгубленості. На сьогодні проблематика є. Прийде 25 число. Можливо, законодавець відкладе вступ закону в дію, щоб завершилась адміністративно-територіальна реформа. Бо виконувати наші функції буде практично неможливо», - заявив Янко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті кожні три дні відкриваються кримінальні провадження проти корупціонерів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно