Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На базі УжНУ планують створити футбольну команду

На базі УжНУ планують створити футбольну команду
У четвер, 2 квітня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль зустрівся з ректором Ужгородського національного університету Володимиром Смоланкою. Керівники обговорили стан справ в університеті, і...

У четвер, 2 квітня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль зустрівся з ректором Ужгородського національного університету Володимиром Смоланкою. Керівники обговорили стан справ в університеті, і окремо торкнулися кількох актуальних питань.

ВІДЕО ДНЯ

По-перше, повели мову про військову кафедру. Так, згідно з постановою Кабінету Міністрів України кафедра буде створена (фактично відновлена) в УжНУ. Варто зазначити, що з цією ініціативою перед державною владою Василь Губаль виступив торік у листопаді, адже вважає роботу такого підрозділу зараз більш ніж важливою, про що і клопотав перед Степаном Полтораком, Міністром оборони України. Кабмін прийняв рішення про створення кількох таких кафедр в університетах держави. Наразі військова кафедра у головному виші Закарпаття проходить процеси оформлення, ліцензування, тощо – поінформував пан ректор. Володимир Смоланка акцентував, що також вважає цю справу такою, яка на часі. "Без сумніву, військова кафедра потрібна, й повинна стати осередком патріотичного виховання в області", - сказав керівник вишу. Голова ОДА, звертаючись до ректора, наголосив: "Добре би було, якби на цій кафедрі працювали передовсім патріоти. Тож пропоную до роботи залучити не лише фахівців університету, а й людей, так би мовити, з-за його меж. Тим паче, що в області мають місце базової дислокації кілька військових формувань. Переконаний, що брати участь у процесі створення кафедри та власне в її роботі мають передовсім люди, котрі пройшли АТО, бойові дії".

Відтак голова ОДА і ректор УжНУ обговорили тему спорту. Як відомо, днями Василь Губаль провів наради стосовно спортивної інфраструктури обласного центру, зокрема, йшла мова і про університетський спорткомплекс "Буревісник". Тож і на цій зустрічі йшлося про його перспективи. Володимир Смоланка інформував, що в УжНУ розглядатимуть питання відновлення саме фізкультурно-спортивного факультету, який діяв раніше і на базі якого після реорганізації влаштували факультет здоров'я людини. Також ректор зазначив, що зараз УжНУ формуватиме футбольну команду, котра б виступала саме від вишу. А що ж до спортивного поля, то його планують розвивати з тим, аби там займалися любителі кількох видів спорту – від футболу і до регбі. А от із розширенням поля (а така можливість теоретично є, адже поруч занедбана площа, і про це клопочуть відповідальні за спорт в УжНУ), то, на жаль, перспективи не надто добрі: виявилося, що земля вже в приватній власності. До слова, Володимир Смоланка зазначив: "Протягом останнього року боремося за університетські землі, бо вони були "розбазарені". У свою чергу, керівник області наголосив, що поставив перед міською владою Ужгорода задачу сприяти оформленню майданчиків як спортивних об’єктів, аби усунути небезпеку відчуження, в тому числі закріпити це в Генеральному плані, - інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

Підсумовуючи зустріч, голова ОДА підкреслив: "Переживаємо складні часи, багато сил і ресурсів ідуть на справи, пов'язані з протидією ворожії агресії, на підтримку АТО, військових. І, маючи таку напружену ситуацію в державі, ми повинні відповідати викликам часу. А тим паче таке має бути в головному університеті області. Тож, окрім важливої справи з організації військової кафедри, чекаю і подальшої уваги до розвитку спорту, бо це важливо для молоді краю, має перспективу, і буде правильно, якщо саме УжНУ задаватиме в цьому тон", - сказав Василь Губаль, також висловивши сподівання, що найближчим часом візьме участь у відкритті військової кафедри в університеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно