Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Американська журналістка приїхала у Закарпаття шукати сепаратистів (ВІДЕО)

Американська журналістка приїхала у Закарпаття шукати сепаратистів (ВІДЕО)

Американська журналістка приїхала у Закарпаття шукати сепаратистів (ВІДЕО)
Себра Айрес – журналіст-фрілансер, працює з такими американським виданням як Los Angeles Times та телеканалом Al Jazeera America. Цими днями вона відвідала Закарпаття з метою провести власне...

Себра Айрес – журналіст-фрілансер, працює з такими американським виданням як Los Angeles Times та телеканалом Al Jazeera America. Цими днями вона відвідала Закарпаття з метою провести власне розслідування, щодо можливих проявів сепаратизму в нашому краї. Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з американською журналісткою.

ВІДЕО ДНЯ

– Себра, це ваш перший візит в Україну та на Закарпаття?

– Ні. В Україні я знаходжуся вже майже півтора роки, починаючи з подій на Євромайдані. Що стосується Закарпаття, то тут я також була раніше, близько 20 років тому.

Реклама

– Що у нашому краї змінилося за цей час?

– Багато чого. Будівлі, вулиці – все оновлене. Що трохи вразило, так це те, що цього разу на вулицях я почула більше російської мови ніж 20 років тому.

Реклама

– Що привело вас у наш край цього разу?

– Деякі російські ЗМІ розповсюдили інформацію про сепаратистські провокації з боку русинів. Тому я вирішила приїхати сюди для того, аби провести власне розслідування і зрозуміти, що саме відбувається на Закарпатті з нацменшинами. Цю історію я готую для телеканалу Al Jazeera America.

– Який ваш вердикт? Чи є на Закарпатті сепаратистські настрої?

Реклама

– Насправді, коли я сюди їхала, то була майже впевнена, що жодних подібних проблем тут не може бути. Я завжди знала, що Закарпаття це мультикультурний край. Поспілкувавшись з пересічними закарпатцями, представником влади та деякими русинами, я можу сказати, що мої сподівання тільки підтвердились. Так, тут є незадоволені люди, проте вони незадоволені загальною економічною ситуацією, але вже точно не через якісь міжнаціональні перипетії.

– Чи є щось спільне між ситуацією на Донбасі рік тому і ситуацією в Закарпатті сьогодні?

– Ситуація в Закарпатті зараз, та на Донбасі минулого року, є кардинально різними. Там, на Сході, Кремлю легко маніпулювати, оскільки переважна частина населення дійсно вважає себе «рускімі». Тут, на Закарпатті, є величезне мульткультур’я. Поряд живуть словаки, угорці, русини, українці і т.д. Немає національної проблеми. Закарпатці висловлюють невдоволення через економічну ситуацію, як це відбувається у будь-якому демократичному суспільстві. Але не більше. Я взагалі вважаю Закарпаття найбільш мультикультурним краєм України.

– Навіщо взагалі Путіну може знадобитися Закарпаття?

– Я думаю, що його мета – роздробити Україну. Він вважає, що Україна – несправжня країна, а всього лише територія, яка сепарувала з Радянського Союзу. Крім того, він хоче кинути виклик Європі і дестабілізувати ситуацію у неї «під носом», таким чином кажучи «І що ви тепер зробите?»

Михайло Данканич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно